Sve ljubitelje povijesti razveselit će vijest da će se dijelovi Berlinskog zida naći na aukciji u Engleskoj u ožujku ove godine. Ponuđena će biti dva velika dijela zida, a svaki od njih 1990. godine oslikao je aktivist Ben Wagin, nakon što su iste godine prebrisani originalni grafiti.

Aukcija se održava u godini u kojoj se navršava 30 godina od pada zida, što jasno simbolizira završetak hladnog rata te zbližavanje zapada i istoka. Ukupno se prodaju dva dijela, jedan veći, koji se sastoji od četiri komada, i manji, koji se sastoji od dva komada. Za veći se vjeruje da će dostići cijenu između 11 i 13 tisuća eura, dok će manji vjerojatno biti prodan za iznos od 5 do 7 tisuća eura.

Belinski zid Belinski zid (Foto: AFP)

Ostaci zida koji će se ponuditi na aukciji donedavno su bili dio memorijalnog parka zvanog „Parlament stabala“ u Berlinu, a bili su postavljeni u spomen 258 ljudi koji su izgubili život u pokušaju prelaska zida.

Stoga, ako imate novca viša i volite povijest, priključite se aukciji jer je riječ o autentičnom komadu zida, ali i o nečemu što svjedoči o pobjedi slobode nad tiranijom. Sve informacije o aukciji potražite na sljedećem linku.

To se zove volja! Čovjek koji je iz inata sam sebi izgradio dvorac Dvorac Moussa, Libanon Dvorac Moussa, Libanon Dvorac Moussa, Libanon +1 Dvorac Moussa, Libanon

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju