Dobro je poznato kako su Irci jedan od najraseljenijih naroda na svijetu, pa se grupa od pet irksih umjetnika nastanjenih u Berlinu, odlučila za održavanje festivala koji slavi i prezentira irsku kulturu. Kako je krenulo, za očekivati je kako će sličan festival u nekom njemačkom gradu u budućnosti održati i – Hrvati.

Irska Irska (Foto: Getty Images)

Craw festival stanovnicima Berlina pokazao je iskustvo Iraca nastanjenih u glavnom gradu Njemačke, a održavao se od 22. do 24. lipnja. Jednostavno, grupa prijatelja iz Irske koji su u Berlinu našli dom, odlučila je prezentirati irsku kulturu Berlinu.

Kipar Richie Heffernan, umjetnica Dee Mulrooney i glazbenici Candice Gordon, Nina Hynes i Shaun Mulrooney odlučili su održati festival Craw, koji je prošli vikend svoje mjesto pronašao u Neukollnu. Festival je donio dašak irske kulture, uključujući glazbu, razne umjetničke instalacije, ples, film, gastronomiju...

Irska Irska (Foto: Getty Images)

„Cilj nam je graditi snažne veze sa zajednicom, kako s irskim umjetnicima ovdje, tako i sa ostalim stanovnicima Berlina, a zadovoljni smo što je publika to prepoznala“ – izjavila je Candice Gordon, jedna od organizatorica.

U svakom slučaju, nemojte se čuditi ako u neko skoro vrijeme dođete u Berlin ili Munchen i vidite festival koji slavi – hrvatsku kulturu. S obzirom na broj ljudi koji je otišao trbuhom za kruhom u obećanu Njemačku, to i ne bi bilo odveć čudno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju