Sastojci:
600 grama šećera
400 ml obične vode
200 ml svježe iscijeđenog soka grejpfruta
5 komada grumena od 2 centimetara svježeg đumbira
10 stapki svježeg ružmarina
6 korica svježeg grejpfruta

Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte vodu, šećer i sok grejpfruta. Nježno miješajte na umjerenoj temperaturi dok se šećer u potpunosti ne otopi. Za to će vam biti potrebno oko 5 minuta.

2. Nježno zgnječite očišćeni đumbir i ružmarin sa stražnjom stranom žlice da otpusti svoja prirodna ulja, pa ih dodajte u lonac s koricom grejpa.

3. Smanjite temperaturu na najmanje i pustite da se namirnice sljube oko 5 minuta. Nemojte dopustiti da tekućine zavrije.

4. Maknite sirup s vatre i pustite da se ohladi. Ravnomjerno rasporedite sirup u pet do šest manjih staklenki, kao i preostale komadiće đumbira i ružmarina. Zaklopite staklenku i pohranite je u hladnjak. Ovako pripremljeni sirup možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna. Živjeli!

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima