Sastojci:
600 grama šećera
400 ml obične vode
200 ml svježe iscijeđenog soka grejpfruta
5 komada grumena od 2 centimetara svježeg đumbira
10 stapki svježeg ružmarina
6 korica svježeg grejpfruta
Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte vodu, šećer i sok grejpfruta. Nježno miješajte na umjerenoj temperaturi dok se šećer u potpunosti ne otopi. Za to će vam biti potrebno oko 5 minuta.
2. Nježno zgnječite očišćeni đumbir i ružmarin sa stražnjom stranom žlice da otpusti svoja prirodna ulja, pa ih dodajte u lonac s koricom grejpa.
3. Smanjite temperaturu na najmanje i pustite da se namirnice sljube oko 5 minuta. Nemojte dopustiti da tekućine zavrije.
4. Maknite sirup s vatre i pustite da se ohladi. Ravnomjerno rasporedite sirup u pet do šest manjih staklenki, kao i preostale komadiće đumbira i ružmarina. Zaklopite staklenku i pohranite je u hladnjak. Ovako pripremljeni sirup možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna. Živjeli!