Ukoliko se bojite visine, možda onda ovaj bazen, koji se nalazi 150 metara iznad tla i nije baš najbolje mjesto u kojem bi mogli zaplivati...

Na 42. katu jednog nebodera u Houstonu smjestio se bazen sa staklenim dnom, pa nije ni čudo da i sam pogled na snimku izaziva vrtoglavicu. Kako je tek zaplivati u njemu, ostaje da zamislimo.



Ipak, ne morate se bojati za sigurnost, s obzirom na to da je dno bazena napravljen od debelog pleksiglasa. Sam bazen posve opravdano nosi nadimak "nebeski bazen" (Sky pool), jer plivajući možete gledati automobile i prolaznike na ulici (onoliko koliko se s ove visine uopće da vidjeti).

Nažalost, čak i ako vas put nanese u Houston, ovo prozirno čudo dostupno je samo stanarima zgrade. Naravno i vi možete postati stanarom, ali ćete za mjesec dana u garsonijeri izdvojiti 12 tisuća, a ako želite isprobati kraljevski život u penthouseu, morat ćete se isprsiti sa 100 tisuća kuna.

No, tko zna, možda su stanari zgrade u Houstonu dovoljno široka srca, pa vas neki od njih uvede i omogući vam plivanje u oblacima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju