U ljetnim mjesecima stanovnici Basela šeću se ulicama grada s jarkim torbama u obliku ribe. Takozvani Wickelfisch zapravo je vodonepropusna torba koju koriste za spremanje svojih stvari kada se odluče zaplivati u Rajni.

Moćna europska rijeka u srpnju i kolovozu izvor je zabave za brojne građane ovog švicarskog grada na granici s Njemačkom i Francuskom.

Pa iako prosječna ljetna temperatura u Baselu iznosi tek oko 25 Celzijevih stupnjeva, a Rajnu karakterizira vrlo brz i nepredvidljiv riječni tok koji se preporučuje tek najboljim plivačima – mnogi u njoj traže osvježenje.

Nerijetko ćete vidjeti poslovnjake kako nakon radnog vremena skidaju svoja odijela na obalama Rajne, spremaju ih u Wickelfisch, te plivajući kreću prema kući.

Jedni tvrde da se na taj način žele rekreirati nakon posla, dok drugi žele izbjeći prometne gužve u gradu s oko 170.000 stanovnika.

Najveći broj kupača pliva na potezu između mostova Schwarzwald i Johanniter te pusti da ih struja povede nizvodno.

Ne samo da je Rajna temperamentna rijeka namijenjena vrsnim plivačima već oko nje nema ni spasitelja. Želite li zaplivati u njoj, činite to na vlastitu odgovornost.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u Youtube videu na kanalu Claudiusa Rajchla.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju