Zašto se ove jeseni ne biste uputili na vikend u Baranju, gdje vas osim netaknute prirode i Kopačkog rita, dobre hrane i još bolje kapljice, čeka pitoreskno selo Kopačevo, u kojem se smjestila i ova prekrasna kuća za odmor?


Još prije nešto manje od dvije godine ta je kuća gospodinu Branku i njegovoj obitelji služila kao vikendica, u njoj su se okupljali prijatelji, održavala mnogobrojna druženja uz rukavac stare Drave, no u njoj se boravilo puno manje no što njezin rustikalni ambijent zaslužuje, ali odnedavno se to promijenilo.

Kopačevo - 14 Kopačevo - 14 (Foto: Sandra Rončević)


Kad je gospodin Branko vikendicu pretvorio u kuću za odmor koja ukupno broji osam ležaja, nije ni u snu zamišljao da će mu u njegov mali raj stizati ljudi iz raznih zemalja. Dolaze mu i Belgijci, i Talijani, i Česi. I kad ih pita kako to da su došli na sami istok Hrvatske, u ravnu Slavoniju i Baranju, i to posebice ljeti, odgovor je uvijek isti: došli smo se odmoriti u miru i tišini, daleko od prenapučenih plaža, u netaknutoj prirodi daleko od užurbanih gradskih ulica. I njegova je kuća dobila svoju novu svrhu, postala je kuća za odmor u kojoj se možete odmoriti i vi.


U prizemlju se nalazi velika kuhinja s dnevnim boravkom, jedna spavaća soba i kupaonica s WC-om, dok su na katu u potkrovlju dvije spavaće sobe, WC s kupaonicom, ali i jednom prekrasnom rustikalnom kadom smještenom centralno posred velike sobe. Na katu je i terasa s koje puca prekrasan pogled na zelenilo rijeke, kao i teleskop kojim možete u miru i tišini, uz huktanje ćuka, noću promatrati zvijezde.

Kopačevo - 16 Kopačevo - 16 (Foto: Sandra Rončević)


Ono što posebno plijeni pozornost i poziva na druženje i uživanje jesu stari slavonski ambar i sjenica smještene u dvorištu, tik uz vodu, s opremljenom kuhinjom, roštiljem, ražnjem, kotlićem spremnim za potpalu i kuhanje fiš-paprikaša, perkelta ili čobanca te dva dugačka stola za koja možete zasjesti i do jutarnjih sati uživati u baranjskim specijalitetima koja vam po narudžbi može spremiti kuhar iz sela. Možete zameziti uz baranjski kulen, kobasice, slaninu, švargle te nazdraviti čašom dobro ohlađenog vina ili ledenom rakijicom.


Ovdje možete sjesti i satima pecati ili čitati knjigu, kako vam drago, a možete iznajmiti čamce pa zaveslati mirnim rukavcima Kopačkog rita ili se uspeti na bicikl pa se provozati ovim mađarskim ušorenim selom, uživati u pitoresknim fasadama kuća, zaviriti u baranjske bašče iz kojih na tržnice stiže najbolje povrće, posebno paprike (i svježe, i one poznate suhe mljevene).
A kad se umorite, uvucite se u starinsku postelju i krevete kakve je možda nekoć imala vaša baka, ugasite svjetlo, ne palite televizor, odložite mobilne telefone i odmorite se kako već dugo niste. Ili sjednite na terasu, ako vam se ne spava, i promatrajte zvijezde jer ih sigurno niste dugo vidjeli u tolikom broju.

Kopačevo - 2 Kopačevo - 2 (Foto: Sandra Rončević)


Apartmani Kopačevo Baranja očekuju vas već ove jeseni! Rezervirajte svoj vikend još danas, sve informacije nađite na njihovoj web-stranici i obvezno s Brankom dogovorite neki kotlić ili svježe pečene kifle.


Kako pronaći Kopačevo?


Iz Osijeka krenete prema Bilju, dođete do kružnog toka u Bilju na kojem skrenete desno i nakon nekih dvanaestak kilometara evo vas u Kopačevu. I kad bježite na vikend?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju