Na jednom od najvećih sajmova kongresne industrije u Europi, EIBTM, koji se održava u Barceloni, ljudi iz Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice sastali su se s predstavnicima španjolske niskotarifne kompanije Vueling. Prepoznavši potencijal hrvatske turističke ponude, Vueling je odlučio uvesti nove linije prema hrvatskim destinacijama iz Španjolske i Italije. Uz direktne letove Barcelona - Zagreb od 3. travnja, novost u ponudi predstavljaju i letovi iz Barcelone za Zadar (jednom tjedno od kraja lipnja do početka rujna), te letovi Barcelona - Dubrovnik od 27. ožujka, i Barcelona - Split od 2. travnja s dva leta tjedno koji u sezoni postaju dnevne linije.


Zahvaljujući ostvarenim poslovnim rezultatima u tekućoj godini, španjolski avioprijevoznik uvodi dvije nove linije u sezoni 2015. godine kojima će povezati četiri grada - Pulu, Split, Dubrovnik i Zadar s talijanskom prijestolnicom Rimom. Na letovima prema Splitu Vueling će ponuditi čak 50 posto više sjedala, prema Dubrovniku 25 posto sjedala više, prema Zadru 50 posto više, dok će let iz Firence prema Splitu ponuditi 44 posto više kapaciteta.
Vueling je osnovan u srpnju 2004. godine s flotom od 2 aviona Airbus A 320, četiri linije i vizijom da svojim korisnicima ponudi odlične usluge po konkurentnim cijenama. U ljetnoj sezoni 2015. Vueling će svojim korisnicima ponuditi 343 linije s 22,1 milijun sjedala!

Ali to nije sve! Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, od 12. prosinca uvodi dva leta dnevno između Beograda i Zagreba. Novi letovi znače ponovno uvođenje zračne linije između ova dva grada, na kojoj je posljednji let bio prije 23 godine. Letovi zrakoplova Air Serbije povezivat će Zagreb i Beograd svakoga dana ujutro u 7:35 (Beograd – Zagreb) i 10:05 (Zagreb – Beograd) te navečer u 18:20 (Beograd – Zagreb) i 20:40 (Zagreb – Beograd).


'Uspostavljanje linije za Zagreb značajan je dodatak mreži destinacija Air Serbia koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću potražnju za poslovnim i turističkim putovanjima osoba koje često putuju između ove dvije metropole i omogućit će im značajnu uštedu vremena u usporedbi s putovanjima vlakom ili automobilom', rekao je Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia.

Uglavnom, ako vam je dosadila vožnja automobilom, truckanje autobusom, ili kašnjenja vlakova – štedite za avionsku kartu, i putujteee!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju