Na putovanjima je oduševljavaju prirodne znamenitosti, no ipak sljedeće putovanje planira u neki veći europski grad (ali ovaj put bez djece). Koliko god su putovanja s djecom naporna i nepredvidiva, zadnje putovanje u Gardaland, ova mama dvojice dječaka, izdvojila bi kao jedno od onih koje bi svakako ponovila. Putovanje je to o kojem još uvijek neprestano pričaju jer je kako kaže spektakl za djecu, ali i za odrasle.

Kao preporuku za vikend -putovanje u Hrvatskoj Ana bi uvijek preporučila Istru jer je puna sadržaja za djecu koji su nama potrebni kako bi nam odmor prošao u veselju i sreći. Kako bi što više iskoristili od kraćih putovanja poznata vlogerica ima tri bitna savjeta koja nam je otkrila u videu.

1. Dobra priprema i organizacija

Prije puta voli dobro istražiti internet i društvene mreže kako ne bi bila klasični izgubljeni turist koji će kao uspomenu s putovanja ponijeti samo glavne znamenitosti s razglednica. Forumi, Instagram i ostale društvene mreže, ali i aplikacije poput Google Eartha tu su najbolji pomagači kako bi na putovanju vidjeli i nešto što ne piše u svim turističkim vodičima. Na putovanje obavezno nosi popis svih stvari koje bi željela vidjeti kako ne bi nešto propustila.

2. Uživajte u nepredvidivim situacijama

Osim prirodnih znamenitosti Anu na njezinim putovanjima oduševljavaju i nepredvidive situacije poput plesnih, glazbenih ili food festivala. ''Veseli ljudi na okupu, spoj lokalaca i turista, svi na jednom mjestu zbog stvari u kojoj svi uživaju, iskustva su koja želim ponijeti sa sobom s putovanja.'', ispričala nam je Ana.

3. Udobna obuća za višesatno hodanje

Bez udobne obuće za višesatno hodanje na vikend-putovanje ne kreće niti jedan iskusni putnik. Cipele koje mogu izdržati sve vremenske uvjete, podloge i bezbroj napravljenih koraka ono je što vam treba kada u nekoliko sati trebate istražiti bilo koji veći grad ili primjerice zabavni park poput Gardalanda.

Ana najčešće bira udobne tenisice s kojima neće imati bolove u nogama i kralježnici, koje može kombinirati kako s trapericama tako i sa suknjom ili sportskom haljinom kako bi se vrlo lako transformirale za večernju šetnju ili opušteno druženje, s obzirom na to da je često ograničena veličinom ili težinom kofera.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju