Prići potpunom strancu i s njim započeti razgovor nije lako ni u svom gradu, a kamoli negdje u nepoznatom okruženju. Ne samo da problem stvara postojanje kulturnih i jezičnih barijera, već uvijek postoji i zabrinutost oko sigurnosti i lutanja uokolo na nepoznatim mjestima.

No, uskoro, u prosincu, kad na tržištu osvane Life Hotel (prvi od mnogih) problemima putnika koji putuju sami mogao bi doći kraj. Naime, hotel koji će se otvoriti u Miamiju u četvrti Mala Havana nudit će sjajni koktel bar i mnoge druge aktivnosti, a prilikom organizacije vremena u hotelu pomoći će vam društvena mreža koju je pokrenuo sam – hotel.

Mobilna aplikacija (još uvijek je u razvoju) dozvoljavat će gostima interakciju jednih s drugima, a dozvolu za pristup mreži imat će i lokalno stanovništvo kojima je hotel dozvolio pristup. Tako da, ukoliko želite s nekim drugim gostom popiti piće u baru, ili s lokalcem otići na neko cool mjesto, aplikacija će druženje napraviti mnogo jednostavnijim.

Također, odmah je najavljen i drugi hotel ovakvog tipa, koji će se otvoriti u travnju iduće godine, i to ponovno u Miamiju, samo na lokaciji South Beach. Naravno, izgledom će biti drugačiji, mada će neke stvari imati jednake, ali ono najvažnije je, kako će i on imati – društvenu mrežu. Dobra je i vijest kako će soba uvijek koštati manje od 150 dolara na noć, bez obzira o kojem dijelu godine je riječ, pa će u ovom hotelu ipak moći ostati i smrtnici.

Napomenimo samo kako će se do kraja 2019., ovaj lanac značajno proširiti Amerikom, jer je planirano je otvaranje ukupno 20 hotela do konca iduće godine. Očito, više ni Facebook nije dovoljan...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju