Whisky Leaks, druženje za sve ljubitelje viskija (i one koji će to tek postati), održat će se 4. studenog 2023. u 12 sati u Cankarevoj 5 u Zagrebu.

Događanje organizira tvrtka Fine stvari, nastala iz strasti prema vrhunskoj gastronomiji, finim žestokim pićima i vinima, a osim u web-shopu, fina pića možete naći i u njihovom prošle godine otvorenom liquor storeu, prvom u Zagrebu, gdje održavaju i radionice i vođene degustacije.

Događanje je zamišljeno kao degustacija pet pomno odabranih viskija iz kuće Douglas Laing i destilerije Benriach. Ulaznice su dostupne putem web shopa www.finestvari.hr po cijeni od 32 eura, a na dan cijena će biti 35 eura. Ulaznica uključuje tasting selekciju viskija. Osim degustacija, na Whisky Leaksu posjetitelje očekuju i popusti na sve viskije iz kolekcije Finih stvari.

Među pet odabranih viskija destilerije Douglas Laing posebno se ističu Scallywag Chocolate Edition 2023 koji će se degustirati u kombinaciji s tamnom čokoladom i Timorous Beastie – The Cheese Cellar Collection koji će se kušati u kombinaciji s engleskim plemenitim sirom. Viski kuća Douglas Laing, koja ove godine slavi 75 godina postojanja, ponosna je neovisna, obiteljska tvrtka za proizvodnju škotskog viskija.

Također, posjetitelji će prvi put u Hrvatskoj moći kušati najstariji Core Range Benriach - The Thirty, izvrstan single malt koji je sazrijevao više od trideset godina u bačvama od šerija i burbona, bačvama od djevičanskog hrasta i bačvama porta iz doline Douro. Destilerija Benriach osnovana je prije više od 120 godina i poznata je po raznolikom i svestranom asortimanu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju