Od 11. do 13. travnja, Rovinj će ponovno ugostiti neka od najvećih svjetskih imena gastronomije i miksologije. Ovaj vodeći food festival donosi tri dana zanimljivih panela, masterclassova i ekskluzivnih večera koje spajaju lokalne okuse i globalne trendove.
Svjetski chefovi na jednom mjestu
Uz već najavljenog Marca Pierrea Whitea, Weekend Food Festival ugostit će vrhunskog chefa Matta Orlanda i J.P. McMahona, osnivača festivala Food on the Edge, koji će predstaviti 10. izdanje festivala te razgovarati o odvažnim idejama na panelu “Rebel chefs and bold ideas”.
Ekskluzivne večere koje ne smijete propustiti
Iako su neke večere već rasprodane, još uvijek možete osigurati mjesto na:
Monte x Giulio Gigli (11.4.2025.) – talijanski chef koji je brusio vještine u Nomi i El Bulliju donosi inovativni spoj tradicije i modernih tehnika.
Tekka by Lone x Hubert Wallner (12.4.2025.) – austrijski chef poznat po eleganciji i mediteranskim okusima priprema vrhunski gastronomski doživljaj.
Svijet vrhunskih koktela
Luca Cinalli predstavit će inovativni pristup miksologiji na masterclassu “Suvremeno barmenstvo” powered by Maraska, dok će Mirco Giumelli iz Grace hotela (St. Moritz) otkriti tajne integracije grappe i likera u modernim koktelima powered by destilerija Nonino, a Ted Lelekas vraća se s novim znanjima i aktualnim trendovima iz svijeta vrhunskih pića, uz podršku Mive.
Istrian Food Market
Kušajte autentične lokalne delicije i proizvode na RANGITE! - Istrian Food Marketu! Ulaz je besplatan pa ne propustite priliku biti dio ove trodnevne gastroavanture!
O svemu pomalo: Kviz općeg znanja za majstore opće prakse