Sve o vinima, a i ponešto više objavljivat će portal vinskiklub.hr koji su pokrenuli Bakhov sin Ivo Kozarčanin i lovac na vina Tomo Jakopović s partnerom Davorom Huićem. Službeno predstavljanje bilo je u zagrebačkoj vinoteci Bornstein, a među brojnim adutima za osvajanje čitatelja ističe se interaktivna karta Hrvatske sa stotinama vinarija iz sve četiri naše vinske regije i uputama kako do njih doći.

"Veliku većinu smo obišli i uvjerili se u kvalitetu njihovih vina pa našim čitateljima želimo olakšati put do njih. Portal će biti interaktivan. Redovito ćemo objavljivati vinski kviz s lakšim i težim vinskim pitanjima ali i lijepim vinskim nagradama, a naši prijatelji, stručnjaci za vinogradarstvo, vinarstvo, sljubljivanje hrane i vina te ostale vinske "zagonetke" odgovarat će i na pitanja čitatelja", rekao je Ivo Kozarčanin koji je tijekom 30-godišnje novinarske karijere objavio više od tisuću članaka o vinima u magazimima i na portalima.

"Portal vinskiklub.hr početak je i temelj projekta koji će obuhvaćati prezentacije vina, vinarija i regija, edukacije poput Škole vina u tri stupnja, organizaciju izleta, kvizove, a ni karta neće ostati samo na vinarijama - dodao je Tomo Jakopović, sommelier i savjetnik vinara koje je predstavljao na više od 200 vinskih radionica, a posebno je angažiran u promociji hrvatskih autohtonih sorti za koje smatra da su istinsko nacionalno blago.

Suradnici portala bit će i dr. Ines Matić Matešković, docentica s riječkog Pravnog fakulteta te sommelierka s diplomom Hrvatskog sommelier kluba, Lucija Biondić, lutalica koja zna sve ceste, staze i putove u Hrvatskoj te piše lijepe reportaže, a voli vino, Domagoj Jakobović Ribafish koji će, naravno, pisatio o pivu, Mato Jakopović, odličan poznavatelj kave te svima znani Željko Suhadolnik, dobri duh vinskog svijeta. Portal će ponuditi prostor i biranim restoranima te kvalitetnim proizvođačima prehrambenih proizvoda, a objavljivat će i lifestyle teme iz prelijepog svijeta vina, hrane i turizma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju