Povodom američkog Dana neovisnosti, 4. srpnja, na njujorškome Times Squareu postavljena je jednodnevna pop-up izložba s više od stotinu plakata na temu tolerancije, među kojima je bio i plakat zagrebačke agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Izložba je postavljena na inicijativu The Tolerance Project Inc., koji poziva dizajnere iz cijeloga svijeta da plakatima ilustriraju svoje viđenje tolerancije te ih izlaže na javnim površinama.

Projekt je to koji putuje svijetom, a do sada je održano više od 140 izložbi u više od 40 zemalja svijeta. Izložba „Tolerance“ tako je osim na Times Squareu u New Yorku, bila postavljena u Dubaiju, Los Angelesu, u Muzeju dizajna u Londonu, u Reykjavíku, Helsinkiju, Torontu, Pekingu, na berlinskom Design Weeku i u Berlinskoj umjetničkoj knjižnici (Kunstbibliothek Berlin), u Madridu te brojnim drugim gradovima.

Osim s Times Squarea, iz New Yorka je ovih dana za isti plakat stigla i zlatna nagrada od međunarodnog natjecanja Graphis Poster.

Tolerance - 3 Tolerance - 3 (Foto: Mirko Ilić)

Plakat koji je dizajnirao Davor Bruketa nacrtao je Domagoj Šokčević. The Tolerance Project Inc. ovu su izložbu organizirali s AMER_ICAN-om i uz potporu Times Square Alliance i Vesne Cremona.

Tolerance - 1 Tolerance - 1 (Foto: Mirko Ilić)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju