MM Kantina u Zagrebu sjajno je mjesto za kušanje vina i uživanje u vrhunskim namirnicama. Uređena u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma savršena je kulisa za razna događanja i proslave intimnijeg karaktera, ali ne samo njih, već i za poslovne ručkove i privatne večere svaki radni dan.

Jedna od novosti u MM Kantini su i gastronomska događanja koja okupljaju ponajbolje chefove i publiku koja želi uživati u vrhunskoj hrani, vinima, kao i naučiti nešto novo.

Duel dva vrhunska chefa zakazan je za 12.03.2022. u subotu, u 19 sati, kada vas očekuju Tom Gretić i Teo Ivanišević i svaki će pripremati pet sljedova.

„Svaki od naših gostujućih chefova koristit će iste namirnice, ali raditi svoju osebujnu interpretaciju tako da ćete moći uživati svim čulima maksimalno, komparirajući čiji pristup vam se više sviđa te birajući ili sami vina koja želite konzumirati, ili se prepustiti da vas vodi, vrhunski ekspert i vinoljubac, Marijo Mendek“, kažu u MM Kantini.

Tom Gretić i Teo Ivanišević Tom Gretić i Teo Ivanišević (Foto: Privatna arhiva/ Tom Gretić i Teo Ivanišević)

Na meniju vas očekuje:

Kamenice – Daniel Sorlut, Francuska
Sinonim izvrsnosti,  Daniel Sorlut kamenice nude posebno, čvrsto i kremasto meso.

Carabinero s Blue Fin Tunom
Carabinero (Scarlet Shrimp) je ekskluzivna kozica koja se vadi u dubinama Atlantika kod Galicije i jakog je, robusnog okusa. Blue Fin Tuna je izrazito cijenjena, što je veća, to je i rjeđa, samim time i skuplja.

Prsa gluba & Lafitte foie gras
Prsa goluba su omiljena namirnica zbog bogatog, slatkastog, pomalo orašastog okusa koji izvrsno ide s foie grasom. 

Romb
Romb odnosno rumbač ili dijamant je vrlo atraktivna riba, naročito kad su u pitanju veći primjerci, oni kapitalni. Plosnatog oblika, kao što mu i samo ime kaže – u obliku romba, vrlo sličan listu ali tamnije boje. Može narasti do 95 cm dužine i čak 10 kg težine ali takvi su primjerci vrlo rijetki.

Rubia Gallega dry aged striploin i teleće brizle
Iz španjolske Galicije stižu „mramorni“ Rubia Gallega steakovi koji su proveli 21 dan dozrijevajući za vrhunski specijalitet. Cijenjena govedina koja se poslužuje u najboljim svjetskim restoranima odlikuje se primamljivom aromom i sočnim mesom punim slasti.

Za vinsku preporuku možete poslušati Marija Mendeka, vlasnika restorana i vinskog poznavatelja ili se odlučiti na sljubljivanje s menijem.

Sljubljivanje vina:

Gold ponuda:
Ferghettina, Franciacorta Brut
JP Brun, Beaujolais Blanc (Chardonnay) 2020
Von Winning, Riesling 1er Cru "Paradiesgarten" 2020
Roland Lavantureaux, Chablis 2019
JP Brun, Morgon (Pinot Noir) 2020
Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009

Platinum ponuda:
Domaine Henry Goutorbe, Brut šampanjac
Domaine Bernard Defaix, Chablis 1er Cru "Vaillond" 2019
Von Winning, Riesling Grand Cru "Grainhubel" 2020
Domaine Michelot, Meursault 2016
Elio Altare, Barolo 2017
Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009

O cijenama menija, sljubljivanja s vinima, kao i ostale detalje o eventu doznajte ovdje.

MM Kantina - 8 Hrana i piće Samo je jedna Kantina: Restoran u kojem možete naučiti kuhati otvara "plac" s delicijama iz cijelog svijeta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju