Teška i izazovna vremena, kao što je ova pandemija, nerijetko potaknu ono najbolje u ljudima i pokrenu val podrške i dobrote. Među nama su ljudi, koji na prvoj liniji obrane već tjednima pokazuju posvećenost, ulažu neizmjerne napore i svakodnevno riskiraju svoje zdravlje kako bi pomogli drugima. Liječnici i medicinsko osoblje rade bez prestanka, bez radnog vremena, u plemenitoj misiji pomoći bolesnicima.

Njihov entuzijazam i požrtvovnost, od prvog dana širenja koronavirusa, prepoznala je i ekipa Submarine Burgera i među prvima u ožujku pokrenula besplatnu dostavu hrane članovima tima Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, kako bi im se zahvalila za sve što čine. Redovito pripremaju ručak i večeru našim istinskim herojima s odjela intenzivne njege. No, u toj misiji nisu sami, pridružio im se i Wolt koji iz Submarineovih restorana obroke dostavlja bez naknade.

“Od samog početka krize htjeli smo se nekako uključiti i pomoći. U naš DNK čvrsto su upisani socijalna osjetljivost i briga za zajednicu u kojoj djelujemo. Nakon sastanka cijelog tima, odlučili smo barem malo uljepšati napornu svakodnevicu liječnicima s intenzivne skrbi zagrebačke Klinike za infektivne bolesti. Hranu ćemo dostavljati dokle god nam to bude moguće, a jako smo sretni jer smo uspjeli zadržati sve naše zaposlenike. Ovim putem želimo pozvati sve dostavljače hrane i ostale ugostiteljske tvrtke da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u dostavu besplatnih obroka zdravstvenim djelatnicima, koji svakodnevno uz ogromne napore brinu o bolesnicima.” rekao je Dragoljub Božović, direktor tvrtke Submarine Burger.

“Čast nam je sudjelovati u ovoj akciji i pomoći snažnom brendu poput Submarinea. Sretni smo što uz kvalitetnu dostavu možemo ponuditi i utjehu kada je najpotrebnije. Ponosni smo što smo uz Submarine među prvima pokrenuli trend ovakve vrste pomoći onima koji su na prvoj crti obrane od korona virusa. Nastavljamo i dalje sa sličnim aktivnostima te želimo potaknuti i ostatak industrije da pomognu onima kojima to trenutno najviše treba.” dodao je direktor Wolta, Matko Katanec.

Ova entuzijastična ekipa dobrog srca ovih dana započinje suradnju i dostavu hrane i liječnicima Klinike za infektivne bolesti u Rijeci, a nadaju se da će njihovu inicijativu prihvatiti i ostali ugostitelji i tako im barem malo olakšati izazovnu svakodnevicu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju