ŠtrudlaFest je manifestacija koja ima za zadatak očuvati hrvatsku tradiciju, zadovoljiti ona najzahtjevnija nepca, ali i poboljšati ponudu na hrvatskom kontinentu, koji je sve više atraktivan domaćim i stranim turistima.

Ipak, ovaj gastronomski festival je drukčiji jer on se događa u srcu netaknute prirode, točnije u Jaškovu – selu štrudle, udaljenom tek deset minuta od Karlovca.

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna, a okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Zadovoljit će se tu svako nepce, ali i sva druga osjetila jer ovaj je gastronomski događaj dobre atmosfere i slasnih okusa ujedno i pravi vizualni spektakl jer se ovako nešto događa izvan gradskog asfalta, usred polja kukuruza i pokraj izvora pitke vode.

ŠtrudlaFest - 5 ŠtrudlaFest - 5 (Foto: PR ŠtrudlaFest)

Taj jedinstveni događaj započinje već u 10 sati, a traje sve do 19. U tih devet slasnih sati, osim isprobavanja raznih štrudli, moći ćete se zabaviti raznim sadržajima za velike i male, tako da će dolazak u Jaškovo, selo štrudle, biti prava nedjeljna poslastica za cijelu obitelj.

Bit će tu vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastroradionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara.

Mnogobrojna TV lica doći će podržati taj hvalevrijedni projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam. Tako cijeli program vodi poznati glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu ''Moja najdraža štrudla'', a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske.

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici će vam otkriti teta Marica, koja je prije četiri godine sudjelovala u zahtjevnom spravljanju slasne poslastice.

ŠtrudlaFest - 8 ŠtrudlaFest - 8 (Foto: PR ŠtrudlaFest)

Posjetitelje će u ovom živopisnom selu dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati vivodinsku poviticu. Gosti iz Slovenije otkrit će kako oni pripremaju štrudlu, a od gostiju s Rimskih dana iz Vinkovaca doznat ćemo jesu li i stari Rimljani pripremali tu slasticu.

Osim na glavnoj pozornici, program će se odvijati i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.
 

CENTRALNA POZORNICA

10:00 POČETAK PROGRAMA – otvorenje manifestacije
10:25 RAZVLAČENJE ŠTRUDLE- uzvanici
10:40 KONCERT: DJEČJI ZBOR „ZORICA“
11:30 RADIONICA: teta MARICA, ambasadorica štrudle iz Jaškova: "Otkrij tajnu najduže štrudle na svijetu”
12:10 OZALJSKI ORKESTAR TAMBURICA
12:20 RADIONICA: Melita Vrbanek, najuzornija seoska žena Hrvatske 2018.: “Vivodinska povitica”
13:00 NATJECANJE U IZRADI NAJBOLJE ŠTRUDLE: PREDSTAVLJANJE TIMOVA I ŽIRIJA (DORIS PINČIĆ ROGOZNICA, BRANKO OGNJENOVIĆ, KRISTINA NOVOSEL )
13:10 POČETAK NATJECANJA
13:40 ŠTRUDLE IDU NA PEČENJE
13:40 RADIONICA: DORIS PINČIĆ ROGOZNICA: MOJA NAJDRAŽA ŠTRUDLA
14:20 ŠTRUDLE DOLAZE NA JEDINICE
14:21 ARANŽIRANJE ŠTRUDLI
14:30 OCJENJIVANJE ŠTRUDLI
15:00 FA MATIJA GUBEC
15:10 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA NATJECANJA
15:45 FA MATIJA GUBEC
15:55 BOB MILAN
16:30 RADIONICA: Udruga Parnas, Slovenija: „Jabolčni štrudelj“
17:10 KUD ZADOBARJE
17:20 RADIONICA: RIMSKI DANI VINKOVCI: “Stari Rimljani nisu radili štrudlu, ali su radili... libum!”
18:00 KONCERT: BOB MILAN
19:00 KRAJ PROGRAMA NA GLAVNOJ POZORNICI

10:30-18:30 DJEČJI KUTAK
Gastroradionice
Kreativne jesenske radionice
Zabavne animacijske igre
Kutak s retro igrama
Izložba dječjih radova

10:00-19:00
VOŽNJA U FIJAKERU
JAHANJE NA KONJIMA
GLADIJATORSKE BORBE

KURIJA JAŠKOVO (Centar za usluge u zajednici Ozalj)

10:00-16:00
Edukativno-kreativne - gastroradionice
Radionica izrade prirodne kozmetike
Boćalište

RESTORAN ŽGANJER

12:00 - 20:00 bend “ACADEMICO”
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju