Od 14. do 18. lipnja u Španskom će se održati Festival zajednice, kao dio projekta Q'ART u tvom KVARTU. Na festivalu će sudjelovati kreativci udruge i umjetnici iz cijele Hrvatske, kao i odgojno-obrazovne ustanove sa zapada grada.

Sve dobne skupine pronaći će ponešto za sebe jer bit će tu vrhunske glazbe, predstava, plesa, pjevanja, radionica, projekcija, šahovskih simultanki... U glazbenom dijelu festivala nastupit će Valerija Nikolovska trio, Vojkan Jocić trio, Mangroove i Bluzy threesome.

Programi će se uglavnom održavati u zatvorenim prostorima - osim kina, u kojem ćete od petka do nedjelje moći uživati na otvorenom, a program završnog dana festivala održat će se u nedjelju na Trgu Ivana Kukuljevića, od 10 do 21:30.

Festival će svake godine mijenjati naziv tako da skreće pažnju na neku od zanemarenih vrijednosti. Ove godine u imenu festivala je riječ "zajednica" jer festival okuplja brojne sudionike upravo iz lokalne zajednice.

Dječje programe pripremili su dječji vrtići Špansko, Sunčana i Malešnica, Knjižnica Špansko jug, Teatar Poco Loco, udruga Zeleni Klik, udruga Pravi potez, OŠ Tituša Brezovačkog, Zbor Ivan Kukuljević Sakcinski, Umjetnička škola Silvije Hercigonje.

Programe za odrasle nude Studio Kreativni oblak i Branko Trajkov s kojim se možete okušati u bubnjanju, a filmski program pripremili su Teatar Tirena, Udruga Blank i Skateboard Klub Shpaolin.

Ulaz je na sva događanja besplatan, a detaljan program možete vidjeti na Facebooku i Instagramu te na www.projektilica.com.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju