Počeo je najslađi advent u Zagrebu, još samo treba dočekati paljenje tisuća lampica koje ionako prekrasan park pretvaraju u pravu čaroliju. U subotu 2. 12. u 19:30 upalit će se božićne lampice na Zrinjevcu i tako označiti službeni početak adventskog slavlja uz koncert Ante Gele, blagdanski šušur i odličnu atmosferu. Sve do 7. siječnja Zrinjevac će u svojem svečanom izdanju biti Slatki Zrinjevac i posjetitelje srdačno ugostiti, dobro tetošiti, zabaviti i pružiti im ugodno mjesto za druženje i dijeljenje lijepih trenutaka u toploj atmosferi i pravom blagdanskom ugođaju.

Slatki Zrinjevac ove je godine pripremio organizacijski tim RougeMarina Marina Medaka. Ideja je bila napraviti toplu, domaću atmosferu i vratiti nekadašnji duh Božića. Inspiracija i glavna tema Slatkog Zrinjevca je licitarsko srce, prepoznatljiv tradicionalni zagrebački simbol Božića koji se provlači kroz mnoge detalje i dekoracije. Uživati u ponudi Slatkog Zrinjevca možete svaki dan od 12 do 23 sata, a petkom i subotom do 24 sata.

Organizatori su ponosni i na veliki zeleni korak festivala – ove se godine neće piti iz jednokratnih čaša, već iz božićnih porculanskih šalica. Praksa je to više europskih advenata, kojima se sa Slatkim Zrinjevcem sada pridružuje i Zagreb. Za šalicu ostavljate kauciju, a na vama je hoćete li je vratiti ili zadržati kao suvenir. Osim što će biti manje smeća, sviđa nam se i kako "prave" šalice pojačavaju osjećaj dnevnog boravka i familijarnosti.

Među igračkama, ručno oslikanim kuglicama za bor, licitarima, unikatnim nakitom i finom kožnom galanterijom, koje na adventskim kućicama izlaže deset obrtnika, sigurno ćete pronaći nešto što će veseliti vaše drage.

Glazbeni paviljon postat će najčarobnija pozornica na otvorenom, a uz odličnu zabavu, dobru glazbu, puno plesa i raznih iznenađenja, sigurni smo da ćete se na Slatkom Zrinjevcu osjećati kao kod kuće.

Primijetit ćete i mnoge zaslužne Hrvate koji će vas pozvati da sjednete s njima za stol i popričate. Osam skulptura dio je projekta Sit&Meet, a možete upoznati Ruđera Boškovića, Milku Trninu, Dražena Petrovića i mnoge druge velikane.

S 12 ugostiteljskih kućica, Slatki Zrinjevac je i prava gastronomska oaza – i ne, u ponudi nije samo slatko. Uz čak 18 vrsta kobasica chefovi su složili kreativne prigodne menije s jelima zabavnih imena: Buncaš, Grahos, Vruća Talijanka ili Španjolka, Grinchy ljuta, Santa’s special ili Bucko buncek. Art of Bar Filipa Lipnika nudit će prave zimske tople koktele, a kuhano vino može se kupiti na svim kućicama.

Da se lakše snađete u ponudi, pokušat ćemo izlistati glavne adute Slatkog Zrinjevca. Feliz Navidad i Mario Mihelj čekaju vas s južnoameričkim specijalitetima i neobičnim desertom, BoogieLab Croštulica nudi i slane i slatke kroštule, Melkiorovo slatko carstvo podsjetit će vas na bakine fritule i prženice, Još manji Kai donosi dašak egzotike s bao bunsima, Sugar Daddy osim ručno rađenih lizalica ima i makedonski sudžuk, Polar Express priprema kreativnu ponudu kobasica, ali i koktela, a Shank je ponosan na Bucka Bunceka i Santa’s special. U Santa’s House se ide na grahos i buncaš, u Kaiser kobasi by RougeMarin probat ćete malo drukčije kajzerice, Veseli pajcek ističe svoju porchettu, a Germ knedla nudi… naravno.

Sve informacije o programu pronaći ćete na Facebooku i Instagramu Slatkog Zrinjevca. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju