Američki mediji prozvali su ga najtišim, najljepšim i najperspektivnijim relijem na svijetu. Riječ je o natjecanju električnih automobila Tesla koje se održava u Hrvatskoj.

Nikola Tesla EV Rally 2020 ove godine počinje 13. rujna, a završava u Zagrebu 20. rujna. U tih 8 dana 50 timova proći će panoramsku rutu dugačku 1500 km, pri čemu će imati priliku vidjeti najljepše krajolike i atrakcije Hrvatske. Tesla EV rally odvija se sedmu godinu zaredom i već 7000 kilometara je iza nas.

Punktovi na kojima će se natjecatelji zaustavljati odabrani su namjerno kako bi prikazali ''best of'' Hrvatske jer je riječ o stranim natjecateljima od kojih mnogi nikad nisu bili naši gosti. Gosti dolaze sa svih strana svijeta, a najviše iz Švicarske, Njemačke, Austrije i Skandinavije – stoga je ovaj događaj od velikog značaja za hrvatski turizam (naročito u ovim vremenima punim prepreka).

Putovanje počinje u Rovinju, a prilikom pauza i noćenja gosti će imati priliku obići Motovun, Poreč, Opatiju, Zadar, solanu Nin, Vransko jezero i Zagreb, gdje će biti kraj utrke, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. Tijekom svog putovanja kušat će poznata hrvatska vina i piva te isprobati let panoramskim avionom na aerodromu u Vrsaru.

Naravno, što bi bio Nikola Tesla rally bez posjeta njegovu rodnom mjestu i muzeju u Smiljanu?

Osim što promovira ljepote Tesline domovine, reli nastoji promovirati ekološku svijest i prednosti električnih vozila u kontekstu zaštite okoliša i smanjenja buke, ali i općenito prednosti obnovljivih izvora energije. Sama ruta nosi nadimak ''Zelena električna magistrala'' i svaka točka stajanja opremljena je punionicama.

Kako i sami organizatori u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kažu: Ovo je najljepša tehnološko-turistička razglednica koju odašiljemo u svijet iz domovine Nikole Tesle. Budite dio budućnosti i svratite na najbližu odrednicu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju