Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni multidisciplinarni projekt koji kroz suradnju umjetnika i građana, akcionizam, community art i public art transformira javne prostore u gradu i želi promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, obrta i same lokalne zajednice.

Nakon izložbi, akcija, radionica i raznih drugih programa u najduljoj zagrebačkoj ulici - Ilici, projekt se ovog proljeća iz Ilice proširio i na Špansko kao “Q’ART U TVOM KVARTU”, a u nedjelju 9. srpnja stiže u Maksimir.

Q'art u tvom kvartu - 3 Q'art u tvom kvartu - 3 (Foto: ProjektIlica)

Projekt Ilica: Q'ART promišlja ekosustav grada kroz umjetnost pa kroz Q'ART u tvom KVARTU širi svoje mapiranje grada kroz mikro ekosustave kvartova.

Događanje u Maksimiru održat će se pod nazivom “CKIM si takav si Q'ART Vol.1” i ponudit će različite kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, čitanje poezije, prezentacije, kreativne manifestacije i okupljanje stanovnika i susjeda u parku Maksimir. Održat će se u nedjelju, 9. srpnja 16 do 21:30, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir (CKIM).

Q'art u tvom kvartu - 1 Q'art u tvom kvartu - 1 (Foto: ProjektIlica)

Maksimirska šetnica ugostit će pravi ulični festival s više od 300 izlagača, brojnim OPG-ovima, kreativcima, udrugama i odgojno-obrazovnim ustanovama s istočnog djela grada te različitim umjetnicima - pjevačima, slikarima, pjesnicima i nastupima brojnih bendova.

Ulaz na festival za sve posjetitelje je besplatan.
Novosti možete pratiti na društvenim mrežama te na web stranici projekta www.projektilica.com.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju