Kad je Viktor Šimunić odlučio otputovati u "zabranjenu zemlju", rekli su mu da je lud, ali nakon što je ušao u Sjevernu Koreju i dobio svoju plavu knjižicu, počela je njegova avantura života. Svoje iskustvo je prenio i putem YouTube kanala, na putopisnom predavanju koje je odradio uživo.

"Svi su čuli za politički režim Sjeverne Koreje, ali o samoj zemlji, ljudima i kulturi znaju vrlo malo. Kada bih nekome rekao da je idem posjetiti, gledali bi me s čuđenjem ili bi mi jednostavno rekli: Ti si lud! Baš zato sam je odlučio posjetiti, da vidim je li sva ta negativna propaganda koju Amerikanci nameću istinita. Nakon što sam proputovao više od trideset zemalja, na ovo putovanje gledao sam kao na veliki izazov jer je Koreja najizoliranija zemlja na svijetu", objašnjava Viktor.

Uskoro ćemo moći gledati i predavanje uživo o Černobilu, kamo  se Viktor Šimunić zaputio nakon Sjeverne Koreje.

"Posjet černobilskoj zoni isključenja, Pripjatu, Černobilu i nuklearnoj elektrani ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Ovo je zona snažnog otrežnjenja, a s druge strane prekrasno mjesto. U dva dana, koliko smo se zadržali u isključenoj zoni, bili smo izloženi radijaciji istoj kojoj ste izloženi kod tri sata letenja. Dakle, sigurno je. Svakako se ima što vidjeti, ali i naučiti", otkriva putopisac.

Kako biste doznali datum i sat predavanja, Viktora Šimunića pratite na Facebooku ili njegovu YouTube kanalu. Do tada možete baciti pogled na njegov Instagram.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju