Urednica Coolturista Riana Petanjek je tijekom ljeta snimala i na dva kotača istraživala Grčku te je upravo zato to prva zemlja s kojom će se gledatelji susresti u novim epizodama omiljene emisije za ljubitelje putovanja. 

U putovanjima Grčkom gledatelji će upoznati jednu od najpoznatijih lokacija u Grčkoj, fascinantnu Meteoru i manastire izgrađene na vrtoglavo visokim liticama, neodoljivu tirkiznu boju jonskih otoka i planetarno poznatu Navagio plažu, kao i grčki glavni grad Atenu. Riana će saznati što ples znači Grcima, koliko su praznovjerni, što vole jesti te kako se zabavljaju, a gledatelji će dobiti priliku naučiti pripremati jedno od najpopularnijih jela u Grčkoj.

„Nešto više od 5 tisuća kilometara napravila sam ove godine motorom do Grčke, po njoj i natrag. Temperature se gotovo ni jedan dan nisu spuštale ispod 40 stupnjeva, a još tome su u osmom mjesecu kad sam snimala u Grčkoj divljali požari. No, usprkos svemu tome to je bilo jedno nevjerojatno iskustvo i Grčka me oduševila na toliko različitih načina da mi ih je teško i sve nabrojati, kaže Riana, koja nas osim u Grčku, u nadolazećim epizodama vodi i na egzotičnu Šri Lanku.

U nadolazećim epizodama gledatelji će dobiti priliku upoznati za mnoge putnike najzeleniju zemlju svijeta te zemlju koja je, kako ističe urednica, „potpuno drugačija od ostalih azijskih zemalja“. Šri Lanka svojom kombinacijom kultura čini jedinstven egzotičan otok, a nove emisije „Coolturista“ otkrit će kako izgleda vrh “Lavlje stijene” ili hram u kojem se čuva Buddhin zub, vožnja vlakom kroz polja čaja, ali i surfanje na tihom oceanu. Osim toga, specifičnu kuhinju zemlje gledateljima će predstaviti chef poznatog šrilankanskog restorana.

„Šri Lanka je po mnogočemu jedinstvena zemlja jugoistočne Azije, koja me potpuno oduševila zelenilom i kombinacijom različitih kultura. Čini mi se da je nedovoljno popularna kod naših putnika, što je šteta jer se radi o itekako vrijednoj zemlji za posjet koju bih mogla opisati kao šarmantnom kombinacijom Tajlanda i Indije“, izjavila je urednica Riana Petanjek.

Nakon nezaboravnih avantura Šri Lankom, ekipa „Coolturista“ upoznat će mali biser Mediterana – Maltu. Iznimno mala otočna zemlja veličine je otoka Krka, a ima jedan od najčudnijih jezika na svijetu, ali i jednu od najboljih europskih ekonomija. „Malta me istovremeno podsjeća na Veliku Britaniju, ali i na arapske zemlje“ zaključila je urednica te dodaje:

„Puno sjećanja me veže za tu zemlju. Ona je i zaslužna za to čime se danas bavim, jer je upravo Malta bila moje prvo samostalno putovanje. Vesele me nove epizode jer je ta zemlja još uvijek nedovoljno otkriven biser Mediterana. Genijalno je mjesto za zabavu, ali i uživanje na plažama te super spoj različitih kultura. Posebno mi je drago da sam uspjela pronaći i gošću s Malte koja živi u Zagrebu, što sam mislila da će biti nemoguća misija“, kaže Riana.

Osim dalekih destinacija, u novim epizodama „Coolturista“ gledatelji će upoznati i najbolje adventske događaje u Hrvatskoj. „Coolturist“ otkriva koji grad ne propustiti u nadolazećem čarobnom razdoblju, ali i što se tradicionalno kuha za Božić u gradovima diljem Hrvatske.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju