Lošinjskom Kampu Čikat dodijeljena je Bijela zastava, međunarodni simbol čistog mora i podmorja. Zastava je podignuta u srijedu, u 10 sati, u Srebrnoj uvali podno Kampa Čikat. Time je Kamp Čikat postao prvi hrvatski kamp s Bijelom zastavom, a Srebrna uvala peta lošinjska lokacija pod upravljanjem Jadranka Grupe nagrađena tim priznanjem za zaštitu okoliša, koje je u kolovozu 2015. dobio Hotel Bellevue, u listopadu 2017. Boutique Hotel Alhambra, a 2018. i plaža Vitality Hotela Punta te Sunčana uvala.

Podmorje Srebrne uvale očistili su ronioci iz udruge Global Under Water Awareness Association (Međunarodna udruga za osvještavanje o podmorju).

Bijelu zastavu podigao je na jarbol direktor Kampa Čikat Zlatko Vukajlović uz asistenciju voditelja smještaja Kampa Čikat Denisa Kesara. Zastavu je dodijelio Mario Ptičar, voditelj vanjskih poslova Bijele zastave. Istom prilikom uručen je certifikat uvali Čikat za najveće očišćeno područje mora na svijetu.

Povodom podizanja Bijele zastave direktor Kampa Čikat naglasio je zaštitu okoliša kao ključnu vrijednost kojom se rukovodi u poslovanju: „Očuvanje prirode Lošinja i svog bogatstva flore, faune i prirodnog krajolika koje smo naslijedili od naših predaka, a ostavljamo u zalog budućim generacijama osigurava temelj za pružanje vrhunskog doživljaja našim gostima.

Uvala Čikat Uvala Čikat (Foto: PR)

Poznato je da su kamperi kategorija gostiju koja se osjeća najbliže prirodi i vrhunski očuvani okoliš Lošinja jedan je od ključnih razloga zašto se svake godine vraćaju upravo nama“, rekao je Zlatko Vukajlović.

Svečanost podizanja Bijele zastava održana je u prisustvu člana Uprave Jadranka kampovi Dejana Jakovljevića, člana Uprave Jadranka hotela Rikarda Heskyja te brojnih predstavnika lokalne zajednice i gostiju kampa.

S najnovijom Bijelom zastavom podno Kampa Čikat lošinjska Jadranka poslala je poruku javnosti da je potrebno beskompromisno štititi okoliš u kojem tvrtka posluje. Na svečanosti je najavljen predstojeći Svjetski skup za zaštitu i čistoću morskog dna, čije je održavanje planirano za početak 2020. godine u Malom Lošinju.

Plaža Sakarun na Dugom otoku Putovanja Hrvatski Havaji: Prekrasna pješčana plaža koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju