Potaknuta scenama koje od početka pandemije gledamo po domaćim prirodnim ljepotama, ekipa punkufera odlučila je pokrenuti projekt #neOKOLIŠaj, kojemu je cilj podići svijest o važnosti očuvanja okoliša, ali se i aktivno, zajedno s vama, uključiti u čišćenje i očuvanje prirode!

Gdje je bilo prostora i potrebe, punkufer je uvijek u tekstovima stavljao naglasak na očuvanje prirode, upozoravao na probleme neodrživog turizma i otvarao ekološke teme, ali nam se čini kako je trend otkrivanja prirodnih ljepota unutar naših granica doveo do toga da treba napraviti sljedeći korak.

Masovni pohodi na takva „netaknuta“ mjesta otkrili su kako dosta nas nema pojam o tome koliko naš utjecaj može poremetiti savršenu prirodnu ravnotežu. Hrpe smeća, uništeni planinarski domovi i skloništa, probijanje šumskim putovima automobilom obvezno tik do odredišta doveli su do toga da su najljepši dijelovi naše zemlje pod velikim pritiskom, a mi suočeni s činjenicom da ćemo, ako ovako nastavimo, izgubiti najveće blago Lijepe Naše.

Zato pokrećemo projekt #neOKOLIŠaj! Zamišljen kao dugoročni zeleni projekt u kojem je naglasak na kontinuiranu edukaciju zanimljivim sadržajem i raznim aktivnostima na društvenim mrežama. Zaštita i briga o prirodi, recikliranje, zero waste filozofija u digitalnom i praktičnom obliku glavne su smjernice projekta #neOKOLIŠaj, s kojim se nadamo da ćemo potaknuti što više čitatelja na razmišljanje o našim resursima i aktivirati ih u raznim akcijama koje su nam u planu.

Osim sadržaja i organiziranja edukacija, kako bi bismo „nagradili“ sve one koji brinu o našem zajedničkom domu, planiramo i razne nagradne natječaje s atraktivnim poklonima iz naše EKOlekcije koji će sigurno razveseliti sve putnike, planinare, gurmane…

Zbog našeg planeta i svih nas uključite se u ovaj projekt već danas, educirajte obitelj i prijatelje, recite svima #neOKOLIŠaj i klikom na link postanite dio punkuferove zajednice koja je svjesna bogatstva u kojem živimo i koja u tome želi i dalje uživati!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju