Zagrebačka manifestacija Ljeto kod Matoša spremna je za svoje novo izdanje i to ponovno na dobro poznatoj lokaciji u samome centru grada – u hladovini drvoreda i ispod starih fenjera na Trgu braće Mažuranić.

Vruće ljetne večeri na Mažurancu prepune DJ setova, bendova, finih zalogaja i osvježavajućih koktela pod zvijezdama trajat će gotovo mjesec dana, točnije od 30. lipnja do 29. srpnja. A osim u Ljetu kod Matoša, posjetitelji će uživati i u programu još jednog odličnog festivala: LADO na Mažurancu.

Ljeto kod Matoša savršena je kulisa da se na otvorenome, uz opuštenu atmosferu, sjajnu glazbu i ukusne ljetne zalogaje proslavi rođendan, zaruke, kraj radnoga tjedna ili jednostavno „majmunovo“. Gomila ležaljki, vreća, jastučića i stoličica za sjedenje, kao i neodoljive retro fotelje i kredenci, doprinijet će ugođaju u kojem će se svatko osjećati „kao kod kuće“.

Organizatori su se pobrinuli da street food ponuda bude bogata te pruža za svakoga ponešto. Osim meksičke kuhinje, posjetitelji će moći probati ukusne burgere i pizze, hrskave pržene krumpiriće i batate, domaću varijantu popularnog Philly cheese odreska, pilećih krilca i stripsa, a za ljubitelje slatkog sa slatkim zubom tu su banana bread, dnevna ponuda svježeg voća, fritule i još slatkih iznenađenja. Na Mažurancu će se naći i široka ponuda u potpunosti veganskih jela kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi.

Moći ćete se osvježiti s deset različitih vrsta piva, Spritz koktelima s pjenušcima te džin-tonikom. Za one koji dođu u većem društvu te žele drugačije iskustvo mogu naručiti i koktel koji se umjesto u čašama, servira u lubenici. Svatko tko naruči koktel od lubenice dobiti veliku polovicu domaće, mirisne i sočne neretvanske lubenice u kojoj se nalazi jedinstveni spoj ruma, limete i mente sa svježe cijeđenim sokom od lubenice u kojoj je i serviran.

Tople ljetne večeri na Mažurancu upotpunit će nezaobilazni koncerti i DJ nastupi. Srijedom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih, urbanih, glazbenika i bendova kao što su Anya Alu, NoA, Boje indiga, Toni Drama i Tom & The Twisters, a utorak, petak i subota rezervirani su za DJ-jeve među kojima su DJ Zozzo, DJ Bondža, DJ Leo i DJ Kanca. Različiti glazbeni žanrovi poput jazza, funka, rocka i popa zasigurno će zadovoljiti raznolike glazbene ukuse.

Ljeto kod Matoša traje od 30. lipnja do 29. srpnja, a manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć. Sve informacije o programu i koncertima bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

U Staroj Vlaškoj: Zagrebački festival koji će se svidjeti ljubiteljima dobrog street fooda Beats&Bites festival - 4 Beats&Bites festival - 8 Beats&Bites festival - 6 +4 Beats&Bites festival - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju