Slatki, slani, kuhani ili pečeni, istarski krafi su itekako dobar razlog da spakirate kufere i 1. svibnja provedete u predivnom Kršanu. Ako ih još niste kušali, krafi su tradicionalna punjena tjestenina s finim nadjevima - dakle, nešto poput raviola - samo bolje! Gurmanski festival ove se godine održava 19. put, u sklopu manifestacije Proljeće u Kršanu.

"U čast domaće delicije – krafi, Kršan i ove godine već 19. put za redom točno Prvog svibnja od 12 sati priređuje manifestaciju koja slavi autohtono jelo ovog kraja. Vrijedne domaćice priredit će ovo tradicionalno istarsko jelo u nekoliko verzija – slatke, slane, kuhane i pečene krafi, a na vama je da dođete i kušate.

Sudjelovati možete i na radionici izrade ove delicije u vremenu od 14 do 15 sati, a biti će tu i natjecanja u njihovom pripremanju. Osim krafi, bit će ponuđeno još mnogo ukusne domaće hrane i pića“, otkriva Turistička zajednica općine Kršan. Na Krafifestu u Kršanu čekaju vas i glazbena događanja, kao i kreativne radionice.

Krafifest je samo jedna od manifestacija koje se održavaju u Kršanu: Festival samoniklog bilja i Dani istarskog zvončića već tradicionalno privlače brojne posjetitelje u taj predivni kutak Istre.

7 neodoljivih jela za svaki dan ovog tjedna u kojima ćete uživati Bratkartoffeln - 4 Makaroni Rebarca +3 Lignje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju