Ojačana kvarnerskim dvojcem, udruga JRE Hrvatska broji 16 članova, a osim toga, JRE u 2021. ulazi s 4 Membre d`honneur restorana, koji su primjer gastronomske izvrsnosti i kao takvi uzor mladim generacijama.

“Odrastao sam u u restoranu koji je moj otac otvorio prije 17 godina I s tim poslom živim od rane dječačke dobi. Fasciniraju me procesi u ugostiteljsvu, prošao sam faze od pranja suđa i poliranja bešteka do rada u kuhinji i posluživanja. Nedavno sam magistrirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji jer ovo je ne samo moj izbor nego i ljubav, kaže povodom ulaska u JRE Hrvatske Davor Kapetanović i dodaje: 

"Ulazak u JRE za cijelu je moju obitelj potvrda predanosti i rada. Radujemo se suradnji s vodećim hrvatskim i europskim restoranima, nadamo se da ćemo steći nova znanja i vještine, no isto tako, želimo dati i naš doprinos JRE obitelji”.

Elegantni restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na spektakularnoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke.

Stiven Vunić, chef Zijavice, konobe tik uz more u Mošćeničkoj Dragi, dolazi iz obitelji koja duže od 40 godina ribari kvarnerskim zaljevom. Odrastao je uz mreže, ribu, rakove, školjke, poznaje akvatorij i namirnicu, a otvaranje restorana u kojem kuha i koji vodi zajedno sa suprugom Teom, logičan je slijed obiteljske linije.

“Biti dio JRE obitelji u nama budi osjećaj pripadanja istomišljenicima, ljudima koji su prepoznali dugogodišnji rad nas i našega tima, ali i našu profesionalnost, poštovanje i odgovornost prema namirnici te želju za napredovanjem. Biti dijelom JRE obitelji stoga za nas znači put prema većoj kvaliteti na svim poljima u ovom često teško, ali sa ljubavlju odabranom zanatu. Znati da imate podršku kolega koji su vam uzori i imaju ogromno iskustvo, biti uz bok vrijednim i hrabrim ljudima na putu do zajedničkih ciljeva, čini da s poštovanjem i ponosom pristupamo Udruzi i našim prijateljima”, kažu Stiven i Tea. 

Dva nova člana svojim će dolaskom u Udrugu dodatno ojačati smjer koji je definiran manifestom i motom “Talent istrast”, a temelji se na pet postulata:

1. Pažnja prema namirnici, njezinom podrijetlu i sezonalnom karakteru

2. Briga spram kulturnog naslijeđa hrvatskih regija i lokalnih gastonomskih tradicija s ciljem očuvanja identiteta hrvatske kuhinje

3. Otvorenost spram drugih gastronomskih kultura i novih tehnika, te voljnost da se nova znanja usvajaju i primijenjuju na vlastitu kuhinju

4. Međusobna razmjena iskustava te suradnja članova s ciljem ostvarivanja zajedničkih ciljeva

5. Iskrena gostoljubivost i stvaranje iznimnog doživljaja za svakog gosta

Osim novih članova, Udruga u 2021 ulazi s ukupno 4 Membre d`honneur restorana. Tako se restoranu Monte (Rovinj) koji je do sada jedini nosio ovu titulu, pridružuju u statutusu počasnog članstva i restorani Plavi podrum (Volosko), Draga di Lovrana (Lovranska draga) te Boškinac (Novalja, Pag).

Počasni članovi, kako kod nas tako i u europskoj obitelji JRE chefova, uzor su gastronomije te svojim znanjem i iskustvom služe kao primjer mlađim generacijama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju