Karibu Coffee Fest je priča o specialty coffee konceptu koju ćemo vam kroz tri dana programa u periodu od 29.08.-31.08.2019. pokušati ispričati. Osim kroz predavanja o osnovama specialty coffee koncepta naši predavači iz pržionice Fjord iz Berlina pokazat će vam kako se radi profesionalno kušanje kave (eng. cupping) kojim se provjerava kvaliteta sirovine i procesa prženja. Tradicionalnim etiopskim načinom pripreme kave u posudi zvanoj "jebena" otputovat ćemo nakratko do Etiopije, domovine kave. Za taj dio će biti zadužena prijateljica ChiChi iz Etiopije.

Drugi dan festivala pokazat ćemo različite načine pripreme kave jer osim espresso aparata i turskog načina pripreme koji su najviše zastupljeni u Hrvatskoj postoje brojni drugi načini pripreme.

Karibu Kaaawa, - 11 Karibu Kaaawa, - 11 (Foto: NB)

Koja je poveznica između bicikla i kave pokazat ćemo vam zadnji dan festivala! Ako vas zanima gdje u Zagrebu popiti dobru kavu i kako iz zelenog nastaje prženo (smeđe) zrno kave koje svakodnevno viđamo, pozivamo vas da nam se pridružite na našem Coffee Safari Day-ju koji započinjemo jutarnjim ispijanjem kave u subotu u 09:00 sati u Karibu Kaaawi. Za one koji nemaju svoje bicikle pobrinuo se Next Bike koji sponzorira ovu vožnju. Potrebno je samo prijaviti se na našoj facebook stranici kako bismo znali koliko bicikala trebamo uzeti.

Karibu Coffee Fest projekt je tima Karibu Kaaawa financijski podržan od strane Turističke zajednice Grada Zagreba. Za točno vrijeme održavanja događaja, molimo da pratite Karibu Kaaawa facebook stranicu
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju