Vrhunac turističke sezone je iza nas, a došlo je vrijeme kada osluškujemo vijesti iz domaćih nacionalnih parkova u nadi da ćemo uz povoljnije ulaznice i smanjene gužve moći uživati u najljepšem od Hrvatske.

Došao je taj trenutak, jer je najstariji domaći nacionalni park upravo objavio kako će se promotivni tjedan održati od 1. do 8. listopada 2023. godine. Prigodne cijene ulaznica iznosit će 10 eura za odrasle, za studente 6,5 eura, a za djecu od 7 do 18 godina 4,5 eura.

"Ulaznice je obvezno kupiti online te preporučujemo da unaprijed odaberete jedan od programa posjeta ili preuzmete našu aplikaciju kako biste što bolje isplanirali svoj posjet. U aplikaciji imate mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Zaljubljenici u prirodu će također imati priliku odmoriti u jesenskoj idili jedan ili više dana uz posebne ponude jesenskih aranžmana u hotelima Jezero i Plitvice smještenim u srcu Parka", javljaju iz NP-a Plitvička jezera.

"U Ličkoj kući, jednom od najpoznatijih restorana u Nacionalnom parku Plitvička jezera, imate priliku uživati u zdravim, mirisnim i vješto pripremljenim jelima koja će upotpuniti vaše neprocjenjivo iskustvo. Ovaj restoran predstavlja pravo gastronomsko blago obogaćeno povijesnim i kulturnim bogatstvima Like. Više od samo usputne stanice na putu prema moru, Lička kuća postaje nezaobilazno odredište na kojem možete kušati rapsodiju okusa i okrijepiti dušu i tijelo. Ako se uputite natrag prema moru, svakako svratite u Restoran Borje. Uz tradicionalno kiselo mlijeko i domaću štrudlu, ovaj restoran nudi i ostale gastronomske delicije koje smo pripremili povodom promotivnog tjedna. Osigurajte si slatki završetak odmora uz autentične okuse i uživajte u bogatoj ponudi hrane koju nudi Restoran Borje. Stoga, pozivamo vas da se opustite i doživite nevjerojatnu ljepotu jeseni u Nacionalnom parku Plitvička jezera!", poručuju iz parka, a više informacija potražite ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju