Planirate li početkom kolovoza obilaziti Istru i njezine ljepote, nemojte preskočiti Plomin na njezinu jugoistoku. Utvrđeni gradić na brežuljku koji se gotovo okomito s visine od 80 metara obrušava u Plominski zaljev neće vas ostaviti ravnodušnima… a ni glasnim i žednima. 

Iako Plomin nije toliko popularan kao neki drugi istarski gradovi, s vremenom sve više posjetitelja otkriva ovaj kraj i ne samo zbog povijesti i kulture, nego i prirode i gastronomije.

Vino i gitare, petak 2.8. – Stari grad Plomin

Kolovoz u Općini Kršan - 5 Kolovoz u Općini Kršan - 5 (Foto: Turistička zajednica Općine Kršan)

U petak 2. kolovoza na Lombardi u starom gradu Plominu, održat će se Vino i gitare, glazbeno-enološko događanje koje će u posebnom povijesnom ambijentu i uz odličnu glazbu, pokazati ono najbolje iz vinograda s područja Labinštine. Vinari će ponuditi asortiman svojih različitih vina, bijelih, crnih, pjenušavih, a večer će nastupom obogatiti Kristina Blondes ft. Nicolas Kurelić …

Kotizacija za čašu iznosi 12 eura i omogućuje vam neograničeno degustiranje tijekom večeri. Posjetitelji će moći kušati proizvode lokalnih OPG-ova, a pizzeria Burra pobrinut će se da nitko ne ostane gladan.

Ovaj događaj koji spaja ljubav prema vinu i glazbi, svake godine privlači sve više posjetitelja, a organizira ga udruga vinogradara i vinara Labinštine "Trs" u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kršan.

Ribarska fešta na Porte, petak 9.8. – Plomin Luka

Kolovoz u Općini Kršan - 6 Kolovoz u Općini Kršan - 6 (Foto: Turistička zajednica Općine Kršan)

U podnožju Plomina, na samom kraju Plominskog zaljeva koji podsjeća na fjord, smjestila se Plomin Luka koja se ponosi svojom tradicionalnom i uvijek odlično posjećenom Ribarskom feštom na Porte, a ona će se ove godine održati 9. kolovoza.

Lokalni ugostitelji nudit će riblje delicije "na domaći način", pa će se po promotivnim cijenama tu naći srdele, lignje, tuna, salata od folpi, pidoće, i naravno, dobro vino.

Osim hrane i vina, neće nedostajati niti zabave na rivi, a za dobru atmosferu pobrinut će se Fun box band i Bum Bam Family ansambl, a KUD Zlatela predstavit će dio istarske tradicije. Fešta na Porte svojim okusima, svježinom namirnica i tradicionalnim načinima pripreme ribe i morskih plodova oduševit će baš svakoga gurmana, a pritom i na lijep način promovira i gastro-baštinu ovoga dijela Istre.

Šetnja Istarskim Sibirom: Pijana atrakcija koja zove na izlet podno Učke Pijana pruga - 5 Pijana pruga - 4 Oxy, lokalni vodič +1 Pijana pruga - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju