Svjetska meteorološka organizacija od 2014. godine bira najljepše fotografije za godišnji kalendar, a među tisućama kandidata i ove su se godine, u užem izboru, našli snimci koji dolaze iz objektiva hrvatskih fotografa. Tema za 2022. godinu su klimatske promjene, odnosno rani znakovi na koje ukazuju kadrovi iz prirode kako bi se potaknulo ljude da se više potrude oko jedinog doma kojeg imamo.

Umjetnička vrijednost, tehničke vještine, ali i geografska ravnoteža kriteriji su žirija WMO-a koji se sastoji od fotografa, meteorologa i drugih stručnjaka koji će odlučiti o 13 pobjedničkih fotografija – po jednu za svaki mjesec te naslovnicu.

WMO je za sada odabrao 60 fotografija koje je objavio na Facebooku i Instagramu kako bi javnost mogla glasovati za svoje favorite. Čak i one koje neće ući u pobjednički krug vrijedi razgledati jer pokazuju nevjerojatnu snagu i ljepotu prirode.

Jednu od fotografija koje zorno prikazuju klimatske promjene – procvjetalu breskvu pod snijegom - snimio je naš fotograf Romeo Ibrišević, a želite li za njega glasati, to možete učiniti ovdje.
Kao i uvijek, dobitnici će primiti priznanje, ali neće biti novčanih nagrada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju