"Vinski turizam u velikom je porastu posljednjih godina. Obilasci vinarija, uživanje u čarobnim krajolicima uz čašu finog vina i dobar zalogaj, stvaraju doživljaj koji osvaja nove zaljubljenike, ali i iznova oduševljava iskusnije znalce. Hrvatska po tom pitanju također grabi velikim koracima naprijed. U Istri je nedavno izgrađeno ili se gradi čak desetak novih modernih vinarija, Plešivica i Međimurje postaju nove hit regije, a i istok i jug Hrvatske ponovno otkrivaju blaga gastronomije protkana kroz stoljetnu tradiciju u novom ruhu jedinstvenog hedonizma i doživljaja za sva osjetila", kažu nam iz nedavno osnovane vinske turističke agencije Croatia by the glass, koja svojim gostima nudi upravo takva iskustva.

U MIVA bistrou & wine baru organizirali su party na kojem su ispričali svoju priču te predstavili novu web stranicu. 

Gosti iz poslovnog svijeta i turizma uživali su u delicijama Mivine kreativne kuhinje, a u skladu s idejom promocije hrvatskih vinskih regija, na meniju je bilo po jedno jelo iz svake od njih. Večer su svojim dolaskom podržali i brojni vinari iz cijele Hrvatske, čija su se vina točila na eventu. Neka od njih, kao novi Tomčev crni pinot Dvije zime ili predikatno vino Ruby iz vinarije Belje, imala su i svoju premijeru. Šember je pak za ovu prigodu iz podruma izvukao fenomenalni rajnski rizling iz 2017. godine. Goste je zabavljao mladi DJ Luka Ivčić.

Kamo putovati?

Iza brenda Croatia by the glass stoje dugogodišnji profesionalci iz vinskog svijeta, Jure Andrijašević i Tomislav Tuđen, dodatno pojačani Markom Pejkovićem, glavnim izvršnim direktorom tvrtke P3 mobility koja je nedavno predstavila svoj koncept robotaksija.

"Glavna ideja agencije je promicanje vinske kulture i organizacija putovanja u vrhunske vinske regije Hrvatske i susjednih zemalja. Svoje goste već smo odveli na izlete u Kutjevo, Međimurje, Istru, na Plešivicu, Pelješac i Korčulu, ali i u Pijemont, Veneto, Štajersku, Villany... Nudimo i usluge za poslovne klijente, kao što su organizacija vinsko orijentiranih team buildinga, raznovrsnih edukativnih radionica i degustacijskih večera, promocija proizvoda na čašu te obuka osoblja i bar consulting za restorane i barove", otkriva Croatia by the glass, kojoj se možete obratiti poželite li se nagraditi otkrivanjem nekih od vinarija i bajkovitih vinskih lokacija.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju