Ovaj vikend se održava Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini poznat po brojnim događanjima i međunarodnim sudionicima, a zaljubljenicima u dva kotača i ne treba ga previše predstavljati.

Ovaj festival nezaobilazno je mjesto susreta dionika međunarodne biciklističke scene. Poznat je po odličnim druženjima, svojim legendarnim stazama i gomili novih iskustava za koja ćete se vratiti bogatiji. A i fotografije uokvirene planinama i s jezerom Blidinje kao detaljem, uvijek su posebne.

Još se stignete prijaviti

Festival počinje u petak 12.7. VIP prezentacijom i Gala večerom, a službenom otvorenju prisustvovati će mnogi gosti iz biciklizma, turizma i politike. Subota i nedjelja dani su za vožnju. Subota je posvećena rekreativcima i obiteljima, a na meniju je biciklijada "Stazom 'Ajduka". Prijave se zaprimaju od ranog jutra, a start je u 10 sati.

Blidinje BIKE Festival - 6 Blidinje BIKE Festival - 6 (Foto: Blidinje BIKE Festival)

Sudionici će uz turističke vodiče obići najljepše dijelove Parka prirode Blidinje i usput kušati lokalne gastrspecijalitete. Tijekom dana, na sajmu domaćih proizvoda i outdoor opreme, moći će obnoviti opremu, a okupljene će sigurno najviše zanimati ponuda na biciklističkim štandovima. Navečer je vrijeme za party na ski stazi, kada će se izvlačiti tombola i igrati nagradna igra u kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade.

Blidinje BIKE Festival - 5 Blidinje BIKE Festival - 5 (Foto: Blidinje BIKE Festival)

U nedjelju će se održati utrka profesionalnih biciklista koji će se natjecati za naslov Balkanskog prvaka, kao i za bodove za UCI Class 1 utrku. Utrka počinje u 10 sati, a nakon nje slijedi svečano proglašenje pobjednika. Rekreativci također mogu sudjelovati u utrci XCM Hercegovina na "maloj stazi" od 52,10 kilometara.

Prijaviti se stignete još uvijek na ovom linku, a kotizacija u ovom tjednu u kojem se održava i utrka iznosi 50 eura.

  Blidinje BIKE Festival - 7 Blidinje BIKE Festival - 7 (Foto: Blidinje BIKE Festival)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju