Povodom 70. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Paklenica, 19. listopada 2019. Javna ustanova „Nacionalni park Paklenica“ organizira Dan otvorenih vrata te će ulaz u Park i u špilju Manita peć za sve posjetitelje biti besplatan.

Kako bi posjetitelji što ugodnije proslavili s nama rođendan Parka, pripremili smo dodatna događanja:

Za najmlađe posjetitelje organiziramo lutkarsku predstavu s početkom u 10:00 u posjetiteljskom centru "Podzemni grad Paklenice". Kazalište lutaka Zadar održat će svoju najnoviju predstavu „Bio jednom jedan...“, a predstava je primjerena za djecu od 3 do 12 godina. Priča o konopcima priča je o otkrivanju svijeta koji nas okružuje, priča o prijateljstvu, odrastanju, sastajanju i rastajanju, priča o pomicanju vlastitih granica, prevladavanju straha od nepoznatog i prepuštanju snazi mašte i kreativnosti koje i običnom konopcu mogu udahnuti život.

Zaljubljenike u svemir pozivamo da u 20:00 dođu na ulaznu recepciju u Maloj Paklenici, gdje mogu poslušati predavanje astronoma Ante Radonića "Svemir i kretanje čovjeka". Predavanje organiziramo u suradnji s Histeria Novom, školom prirodnog pokreta. U slučaju lošeg vremena predavanje će umjesto u Maloj Paklenici biti održano u dvorani kod Uprave Nacionalnog parka na adresi Ul. dr. Franje Tuđmana 14a, o čemu ćemo pravodobno izvještavati putem www.np-paklenica.hr.

Radno vrijeme naših objekata u subotu 19. listopada bit će sljedeće:

Posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“ od 8:30 do 18:00 sati.
Špilja Manita peć bit će otvorena od 10:00 do 13:00 sati.
Šumarska kuća „Lugarnica“ od 10:00 do 16:00 sati.
Etno kuća „Marasović od 13:00 do 20:00 sati.

Očaravajuća Paklenica: Mjesto na granici mora i "najviših" vrhova na koje želimo na godišnji Paklenica - 9 Paklenica - 8 Paklenica - 6 +7 Paklenica - 5
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju