Podršku Baby Lasagni, kojeg ćemo na Eurosongu prvi put gledati u utorak, 7. svibnja, u prvom polufinalu dao je i Marin Medak, chef RougeMarina. Njegov novi desert nadahnula je upravo pjesma Rim Tim Tagi Dim. U slatkom ritmu izmjenjuje se kombinacija jagoda, čipsa od kakaa, paprenjaka, slane karamele, slatkog vrhnja i cvijeta soli uz mliječnu čokoladu.

Rim Tim

"Inspiracija kod kreiranja ovog deserta, definitivno je kontrast, koji se provlači kroz cijelu pjesmu, a isto tako “prožima” okuse mog novog deserta Rim Tim. Jagode označavaju selo, a mliječna čokolada označava grad. Simbol Lasagnine kravice je tučeno vrhnje, a tu su i neki neobični, eklektični okusi, koji se obično ne nalaze u slatkim desertima, paprenjak i sol.

Slatko i slano

Kontrast u pjesmi, koji je jako snažan, želio sam pretočiti u isto takve, kontrastne okuse. Primjerice, ti paprenjaci pa sol na karameli, koja označava hrvatsko more i okusi gorkog čipsa od kakaa sa slatkim tučenim vrhnjem, kad to pojedete, kao aftertaste ćete osjetiti mliječnu čokoladu s nježnom slatkoćom jagoda - genijalni okusi za genijalnu pjesmu! “ objasnio je chef Marin Medak, čiji desert možete kušati u RougeMarin Citiju u Petrinjskoj 2 i u RougeMarin bistrou u Folnegovićevoj 10. Medak obećaje da će, ako Marko pobijedi, zadržati desert u ponudi.

Baby Lasagna, držimo ti fige!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju