Ukrajinsko-hrvatska udruga CVIT, dijaspora Ukrajinaca, uz pomoć grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Akademije šefovi kuhara Mediterana i europskih regija, uz pratnju ukrajinskih medija, organiziraju za vrijeme Adventa u Splitu sajam ukrajinskih tradicionalnih jela. 11.12.2022 i 6.1.2023 na predivnoj splitskoj lokaciji Zapadna obala.

Dobrotvorni sajam organiziran je za podršku ukrajinskoj djeci čiji su roditelji poginuli braneći Ukrajinu. Cilj je lokalnom stanovništvu Hrvatske i brojnim turistima u Splitu prikazati raznolikost ukrajinske nacionalne kuhinje i tradicije te prikupiti sredstva za potporu ukrajinskoj djeci.

Tijekom sajma održat će se i lutrija s izvlačenjem nagrada (košarica ukrajinskih proizvoda). Na manifestaciji vas očekuju nacionalna jela i suveniri, pozornica s događanjima i ukrajinskom glazbom. Voditeljice humanitarne akcije su glumice Ksenija Mišina i Olga Atanasova - Lukjanenko, a u akciju je uključen i ukrajinski chef Pan Klopotenko.

Više informacija možete pratiti na Facebooku i stranicama udruge. 

  Od Hvara do Osijeka: Mjesta za najbolju adventsku zabavu u Hrvatskoj Split - 5 Advent na Oleandar terasi kod hotela Esplanade Advent kod Matoša - 8 +0 Panoramski kotač u Zagrebu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju