Šarolika događanja i bogat program obilježit će ovogodišnji Advent u Splitu, koji će se održavati od 1. prosinca do 6. siječnja na više gradskih lokacija - na Rivi, na Prokurativama, Zvončacu, Mertojaku te na brojnim mikrolokacijama, na Kampusu, Trgu Gaja Bulata, Žrnovnici te brojnim ugostiteljskim objektima na užem i širem području grada.

Simboličan početak Adventa obilježit će se paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve Svetog Frane. Na Prokurativama i Mertojaku bit će postavljena klizališta u kojima će sigurno uživati i veliki i mali, a djeca moći zaigrati inovativnu virtualnu igru "Potraga za Djedom Božićnjakom", preko pogledati predstave Kazališta lutaka, sudjelovati u prigodnom programu za Svetog Nikolu ili se zabaviti na Adventskoj fjeri Zvončac na posebno osmišljenim događanjima za djecu.

Sva četiri vikenda adventa u Splitu će se promovirati autohtona eno-gastronomska ponuda, a ljubitelji dalmatinske kuhinje na svoje će doći na Peškariji. Fotoklub Split i Turistička zajednica grada Splita, pobrinuli su se da svatko može dobiti besplatnu fotografiju s božićnim motivom, a za pravi duh Božića pobrinut će se FA Jedinstvo kolendavajući trgovima.

Hrvatsko narodno kazalište Split u adventu će izvoditi nezaobilaznog "Orašara", a Hrvatski Dom ugostit će Novogodišnji bal, za koji će se, oni koji se odluče na kupnju ulaznica, moći pripremiti besplatnim tečajem valcera koji započinje već 28. studenog i održava će se svakog utorka.

Građane će razveseliti tradicionalno dijeljenje bakalara na Badnjak, Božićna regata, kao i polaganje jelke u more, a vrhunac Adventa očekuje se, naravno, posljednjeg dana u godini.

Nova će spektakularno uraniti na Pjaci, gdje će zabava početi već od 15 sati, a Splićane će u 2024. godinu uvesti Doris Dragović, Grše i Kuzma&Shaka Zulu i održavati sjajnu atmosferu sve do jutarnjih sati.

Detaljan program bit će uskoro objavljen na stranicama Turističke zajednice grada Splita.
 

 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju