Na zagrebačkom Gornjem gradu u sklopu Adventa na Strossu posjetitelje će ove godine dočekati vrlo maštovito uređenje u sklopu kojeg će posebnu poziciju i pažnju dobiti „Muzej ni na nebu ni na zemlji“ s izloženim „zanemarenim“ igračkama. Uređenje Strossa obuhvaćat će zanimljive ulaze iz pravca Mesničke ulice i kod Kule Lotrščak, lustere – božićne jelke, mnogo igračaka i raskošno osvjetljenje na nekoliko najviših stabala.

Zagrepčani i gosti grada već su navikli na odlične svirke na popularnom Strossmartru pa će tako biti i tijekom Adventa jer će na pozornici svakodnevno koncert održati barem jedan bend. Na zanimljivoj i dugačkoj muzičkoj listi nalaze se glazbeni velikani poput Drage Diklića i Stjepana Jimmya Stanića, kao i renomirani glazbeni sastavi Meritas, Pavel, Kraljevi ulice, Detour, Positivo i mnogi drugi koji će svojim večernjim i popodnevnim svirkama doživljaj Adventa u Zagrebu učiniti predivnim i nezaboravnim iskustvom.

U želji da posjetiteljima bude ponuđena što zanimljivija hrana Advent na Strossu je napravio sjajnu selekciju i na manjem broju kućica okupio „velikane“ tzv. Street food scene (Apululu, Fantastic Food&Drinks, House Of Booze, Habibi...). Posjetitelji će moći kušati specijalitete libanonske, indonezijske, kineske, domaće i ine specijalitete te sljubiti hranu s vrhunskim pivima, vinima, pa čak i čokoladnim vinom, koje će se kao jedini artikl moći kupiti na samoj jednoj adventskoj kućici.

Ovogodišnje izdanje Adventa na Strossu predstavit će i Ured Djeda Mraza u kojemu će najmlađe goste adventa svakodnevno dočekivati Djed Mraz sa svojim pomoćnicima. Mališani će susret s Djedom Mrazom moći imati svakog radnog dana od 18 do 20 sati, a vikendima i od 12 do 14 sati. U veselog i srdačnog Djeda Mraza ove će se godine „pretvoriti“ glumac Kristijan Ugrina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju