Accor nastavlja s proširivanjem svojeg portfelja u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Zahvaljujući partnerstvu s društvom Split Peninsula Properties d.o.o i razvojnim timom društva MPPD d.o.o, grupacija će plasirati još jedan vrhunski brend u omiljenom turističkom odredištu – gradu Splitu.

Novi hotel Mövenpick Split imat će 156 izvrsnih i udobnih soba s pogledom na more, dva restorana i spa centar te inovativan radni prostor i objekt za održavanje konferencija. Hotel će imati i 110 podzemnih i nadzemnih parkirališnih mjesta uz velik broj postaja za punjenje električnih vozila. Najsjajniji biseri hotela Mövenpick Split bit će jedinstveni restoran na krovu, lounge prostor i terasa s infinity bazenom. Kao prvi takav prostor u Splitu i Dalmaciji, taj će kompleks nesumnjivo postati omiljeno mjesto za goste koji žele uživati u najukusnijoj mediteranskoj hrani u opuštenoj atmosferi uz vrhunski dizajn. Radi se o istinski svestranoj destinaciji dostupnoj u svakom trenutku koja će oduševiti ne samo goste hotela, već i domaće goste i turiste koji dođu u Split. Mövenpick Split svoja će vrata otvoriti u drugom tromjesečju 2023. na plaži Žnjan, jednoj od najpoznatijih splitskih lokacija.

Izuzetno smo sretni što možemo predstaviti još jedan hotel na jednoj od najprestižnijih lokacija u Dalmaciji i na taj način osnažiti svoj portfelj u segmentu sadržaja za slobodno vrijeme u regiji. Mövenpick nastavlja bilježiti snažan rast u cijeloj istočnoj Europi zahvaljujući kontinuiranom širenju svoje ponude odmarališta i vrhunskih sadržaja za slobodno vrijeme. Jedinstvena priča i veličanstven dizajn kompleksa Mövenpick Split pozivat će goste na opuštanje i uživanje na savršenoj mediteranskoj lokaciji. Accor hoteli poznati su po vrhunskom iskustvu odmora i osobnom pristupu svakom gostu te se veselimo gostima 2023. – istaknuo je Dilek Sezer, direktor razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

Projekt za novi hotel Mövenpick Split izradio je domaći nagrađivani arhitekt Alan Pleština iz studija Pulsar Arhitektura u suradnji s Accorovim timom za dizajn i tehničke usluge. Pleština je autor nekih od najuspješnijih projekata realiziranih u Hrvatskoj, uključujući projekte za kompleks trgovačkog centra Arena i sportske dvorane Arena Zagreb, koji su osvojili međunarodne nagrade za dizajn. Hotel je moderan, ali istovremeno odiše luksuzom i pristupačnošću te predstavlja savršen dizajn inspiriran živahnim prostorom splitskog Pazara.

Kad je riječ o dizajnu krova, Mövenpick Split udružio je snage s međunarodno poznatom i nagrađivanom dizajnericom interijera Kristinom Zanić iz Dubaija, koja je stekla iskustvo u kreiranju prostora u vodećim turističkim destinacijama diljem svijeta. Kristina i tim kreirali su cjelodnevno iskustvo s naglaskom na dizajn, u okviru kojega će hotel moći ponuditi najbolje od zdrave mediteranske kuhinje. Bogate boje s obale i nadahnuće koje se crpi iz poznatog dalmatinskog zalaska sunca glavne su karakteristike restorana i bara koji je jedinstven u regiji. Nema sumnje da će to postati „IT” mjesto u Splitu u godinama koje su pred nama.

Partnerstvo s Accorom izvrsno se uklapa u našu viziju i filozofiju stvaranja ugodnih, ekskluzivnih mjesta za goste hotela i lokalnu zajednicu. S ponosom donosimo jedan takav vrhunski brand u Split i cijelu Dalmaciju. S naglaskom na hranu i piće, vrhunsko iskustvo za goste i bogat portfelj usluga, sigurni smo da će Mövenpick Split osvojiti svačije simpatije – dodao je Andrija Antić u ime društava SPP i MPPD d.o.o.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju