Britanske tvrtka kruzera P&O objavila je zapanjujući timelapse video gradnje njihova najvećeg broda. U svega 34 sekundi mogu se vidjeti dvije godine gradnje kruzera Iona, u koji je potrošeno 733 milijuna britanskih funti, odnosno više od 6 milijardi kuna.

Brod se gradio u brodogradilištu Meyer Werft u Papenburgu u Njemačkoj, a smatra se najvećim kruzerom napravljenim za britansko tržište.

Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 2 Zanimljivosti "Nasukan" na stijeni: Kruzer dug 165 metara u Južnoj Koreji o kojem se priča

Iona je duga 345 metara, ima 16 katova i teži 185.000 tona. Može maksimalno ugostiti 5200 osoba, no taj je kapacitet izračunat prije nego što su stupila na snagu pravila o održavanju razmaka u putničkoj industriji.

Ovo je i prvi britanski kruzer koji pogoni ukapljeni prirodni plin. Osim prostora za odmor i relaksaciju kruzer tvrtke P&O imat će i mnoštvo zabavnih sadržaja poput javnih nastupa akrobata u atriju koji se prostire na čak tri etaže. Obuhvaća 17 restorana i 12 barova, a bit će otvorena i destilerija džina. 

Kruzer Putovanja Putovanje koje će biti hit sljedeće godine: Posjetite 27 zemalja u 136 dana

Zbog pandemije koronavirusa prva plovidba pomaknuta je za 2021. godinu. Iona će isploviti iz Southamptona te obići Sjevernu Europu, Španjolsku, Portugal i Kanare.

Kako je Iona izgrađena, pogledajte u timelapse videu od svega 34 sekunde.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju