1. Kvalitetna tava
Uložite u dobru tavu na kojoj ćete moći peći jaja i odreske, pripremati rižoto, pirjati luk te izvoditi niz drugih kuharskih radnji. Važno je da bude riječ o tavici s dnom od teflona za koji se ne lijepe namirnice, ili pak starinskoj tavi od lijevanog željeza koja može 'podnijeti' sve kreativne nalete.


2. Kuharski nož
Vrhunski chefovi imaju set kvalitetnih noževa s kojima mogu isfiletirati ribu, nasjeckati luk, razrezati robusno povrće i voće te meso u željene oblike. U moru izbora odaberite jedan 'višenamjenski' nož od čelika s oštricom od otprilike 20 centimetara i stabilnom drškom koja će vam pomoći da sve obradite.

3. Nožić za guljenje povrća

Kad je u pitanju nožić za guljenje povrća, dobro je uložiti u nešto kvalitetniji i konkretniji model. Imajte na umu da ćete tijekom svog života oguliti mnogo krumpira, mrkvi i drugog korjenastog povrća, pa je umjesto oštećenih prstiju -bolje imati pouzdanog 'partnera' u tom zadatku.

4. Ribež
Nabavite si čvrst i stabilan ribež na kojem ćete jednako učinkovito moći izribati mrkvu i kupus za salatu, limunsku koricu za kolač, ili parmezan za tanjur vruće tjestenine.

5. Hvataljke
Mnogi izbjegavaju uključiti ovaj važan dio asesoara u kuhinjski ormarić s pomagalima. Hvataljke su odličan pomagač pri okretanju mesa na roštilju, pirjanju proteina u tavici, ali i kad treba dohvatiti namirnicu koja je slučajno 'skliznula' iza štednjaka.

6. Mužar
Ako je taktika gnječenja hrane u vidu obrade bila dovoljno dobara za praljude, bit će odgovarajuća i za vas. U mužaru se rade najbolje povrtne paste i 'tuku' začini. Bez obzira preferirate li drvo ili mramor, birajte veće modele s dovoljno prostora da se posvetite 'obradi' začinskog bilja.

7. Drvena kuhača
Kakvo bi to kuhanje bilo bez miješanja? Drvena kuhača je osnova svakog kuharskog poduhvata. Idealna je za nježno sljubljivanje sastojaka u jednu sočnu cjelinu u kojoj će uživati sva osjetila i svi ukućani.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju