1. Rad na cruiseru
Rad na kruzeru najbolja je šansa da proputujete svijet, a da vam za to još netko i plati. Za ovu pustolovinu ne morate biti pomorac. Na brodu možete prati posuđe, posluživati goste, pjevati im... mogućnosti su brojne.

2. Piloti / stjuardese
Želite li svaki dan biti u drugoj stranoj zemlji, postanite pilot ili stjuardesa. Imajte samo na umu da zbog gustog rasporeda nekad nećete imati vremena razgledati željenu destinaciju.

3. Arheolog
Ako ste ljubitelji starih civilizacija, upišite Arheologiju. Ovaj će vas posao odvesti na atraktivne destinacije diljem svijeta, a za ovo iskustvo bit ćete i plaćeni.

4. Učitelj stranih jezika

Učitelji stranih jezika nezamjenjivi su dio svakog obrazovnog sustava, no u nekim zemljama ovog kadra manjka. Posao ćete lakše naći ako ste spremni podijeliti svoje znanje s osobama trećeg svijeta. Plaće su tamo male, ali je zadovoljstvo odrađenim poslom i pogled iz učionice – nevjerojatan.

5. Kuhari

Vrhunski profesionalci u kuhinji su tražena roba, pa ne čudi što mnogi naši kuhari proputuju svijet radeći u poznatim hotelskim lancima i resortima.

6. Poslovni ljudi
Imate li kapital za otvaranje tvrtke, registrirajte se za uvoz ili izvoz pojedinih proizvoda. Posao vas na taj način može odvesti u egzotične dijelove svijeta gdje možete direktno od proizvođača naručiti egzotične začine, najfiniju svilu ili neki treći proizvod za svoje tržište.

7. Travel bloger ili vloger

Imate li određeni broj pratitelja na YouTube kanalu ili blogu, uz pomoć alata poput Google Adsensa, ali i poznatih brendova željeni vašeg promoviranja možete zaraditi dovoljno novca za putovanje na daleke destinacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju