Da biste iskusili neku stranu zemlju poput lokalaca, bolje se snašli i uštedjeli koju kunu, poslužite se ovim mobilnim aplikacijama.

1. HolidayPirates
Ova aplikacija skuplja najbolje prilike na Internetu za putovanje – od povoljnih cijena zrakoplovnih letova do smještaja u hotelima i drugim mjestima. HolidayPirates čak šalje notifikacije direktno na vaš WhatsApp.

2. Babbel
Uvijek je korisno naučiti nekoliko lokalnih fraza prije nego što otputujete u neku stranu zemlju. Babbel nudi uslugu prevođenja na četrnaest glavnih svjetskih jezika na svojoj aplikaciji. Ako vam to nije dovoljno uvijek se možete poslužiti i Google Translateom, kojeg svakog dana koristi čak 200 milijuna ljudi u svijetu.

3. Foursquare

Ova vam aplikacija pokazuje mjesta koja morate posjetiti, ali i daje informacije koju hranu i pića trebate isprobati. Jednostavno rečeno, upoznaje vas s nekom zemljom iz perspektive lokalnog stanovništva.

4. LiveTrekker
LiveTrekker bilježi gdje idete, kreira mapu i rute kojim biste trebali krenuti, te vas upozorava na mjesta od važnosti pokraj kojih prolazite. Ovo će vam biti od velike koristi pogotovo ako se nalazite na nekom nepoznatom mjestu na otvorenom gdje se lako izgubiti.

5. Citymapper
Ova mobilna aplikacija pokazuje vam kako doći do određene lokacije u 39 svjetskih gradova uz sva moguća vozila javnog prijevoza – od bicikla i Ubera do podzemne željeznice i trajekta. Ne zaboravite da vam u snalaženju po stranim gradovima može pomoći i Google Maps.

6. VizEat
Želite li pojesti obrok koji je za vas spremio lokalni stanovnik i tako si priuštiti nezaboravni gastronomski doživljaj, tu je VizEat. Preko aplikacije možete isprobati kuhinju amaterskih kuhara, ali i poznatih profesionalaca – u čak 110 zemalja svijeta.

7. Wiffinity
Potraga za WiFi-jem na odmoru je stvar koju svi radimo, ali nerijetko priznajemo u javnosti. Ova aplikacija pruža mapu hotspotova za WiFi, te vam tako omogućava spajanje na Internet, društvene mreže i slično.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju