Ne morate daleko jer prirodne ljepote i sasvim pristojnu količinu adrenalina možete pronaći i u Hrvatskoj.

1. Zip line

Sve je popularnija vožnja tijekom koje ste privezani za žice različitih duljina i nagiba. Brojni zip linei u Hrvatskoj prolaze iznad dubokih kanjona, pa i prirodne ljepote možete doživjeti iz potpuno nove perspektive. Po dozu adrenalina koju pruža vožnja zip lineom možete u raznim dijelovima Lijepe Naše jer je ova adrenalinska atrakcija popularna i na kontinentu i na obali. Ako se ovog ljeta odlučite doživjeti nešto novo na ovaj način, informirajte se o lokaciji koju ste odabrali jer se do brojnih zip linea dolazi po pomalo nepristupačnom terenu. Ne zaboravite se namazati kremom za sunčanje jer, iako ste se odlučili na ovaj pothvat, računajte da vam u trenutku u kojem morate odvojiti noge od tla neće biti svejedno pa se lako može dogoditi da na startu ostanete neko vrijeme – sve dok napokon ne stisnete zube i odvažite se doživjeti adrenalinsku avanturu.

2. 'Hrvatski Gardaland' kod Biograda

Zabavni park Mirnovec sadrži 24 atrakcije za djecu i mlade, ali i za sve one koji žele osjetiti pravi adrenalin tijekom ludih vožnji. Planirano je otvorenje u lipnju 2017. Za ovu adrenalinsku avanturu bit će vam potreban jedan cijeli dan jer kad uđete u centar adrenalinske zabave, teško ćete se prisliti da prije mraka izađete van. Preporučujemo da skupite hrabrosti i prilikom vožnji na najvećim atrakcijama u parku – Roller coasteru i Panoramskom kotaču – ne zatvarate oči, jer ćete upravo tamo moći doživjeti jedan od najspektakularnijih pogleda na brojne otoke, otočiće i hridi.

3. Bungee jumping

Malo je načina na koje možete testirati svoju hrabrost, a pritom doživjeti nezaboravan adrenalinski trenutak koji ćete sigurno pamtiti do kraja života. Jedan od načina je popularni bungee jumping. Kad vas 'privežu', samo vas jedan korak dijeli od tog spektakularnog doživljaja. U Hrvatskoj se u bungee jumping možete upustiti s rubova mostova, no ima gradova u kojima se bungee skače i s kranova. Uz ovu adrenalinsku atrakciju na nekim lokacijama nudi se i snimka vašeg skoka.

4. Ronjenje

Zaroniti u morske dubine i otkrivati podvodne grebene i spilje avantura je za početnike, ali i one koji su postali pravi 'ovisnici' o zaronima u duboko plavetnilo. Diljem Jadrana mogu se pronaći zanimljive lokacije, bogate biljnim i životinjskim svijetom, ali i podvodnim arheološkim nalazištima. Na pjeskovitom dnu na dubini od 40 metara u blizini Rovinja nalazi se najveća podvodna atrakcija olupina broda 'Baron Gautsch' zbog koje vrijedi prebroditi strah i zaroniti do tajnovite podvodne lokacije. Brojni ronilački klubovi organiziraju i noćno ronjenje pa tko želi pojačati osjećaj, može iskušati i tu opciju.

5. Rafting

Divlja voda, brzaci i vodopadi pravi su izazov za savladavanje rijeka. Provesti cijeli dan u posebno izrađenim gumenim čamcima s društvom koje obožava adrenalin bit će doživljaj za pamćenje. Osim lude zabave, na početku dana izdvojite vrijeme za detaljno nanošenje kreme za sunčanje jer ćete većinu dana biti izloženi suncu, a šanse da izgorite veće su jer zbog refleksije vode zrake sunca postaju jače. U Hrvatskoj rafting možete odabrati na rijekama Kupi, Dobri, Mrežnici, Korani, Uni, Zrmanji i Cetini. Ovu aktivnost u netaknutoj prirodi pamtit ćete kao pravu adrenalinsku avanturu u divljini.

6. Vodeni parkovi

Nešto drugačija atrakcija koju nije loše probati ljeti jesu vodeni parkovi. Možda vam neće pružiti dozu adrenalina kao npr. vožnja zip lineom, ali tobogani različitih veličina i bazeni s umjetnim valovima neke su od atrakcija koje možete uvrstiti na svoj ljetni popis ludih doživljaja. U najbolje vodene parkove u Hrvatskoj spadaju Istralandia i Aquapark Termi Sveti Martin.

7. Vožnja quadovima

I ovo je jedno od ludih iskustva koje na svom popisu trebaju imati oni koji sigurno znaju da se nikada neće uključiti u opasnije aktivnosti. Sasvim solidnu dozu adrenalina može vam pružiti brza vožnja kroz šumu, prašnjave putove i pješčane staze. Nije potrebno nikakvo iskustvo, važno je odabrati lokaciju na kojoj želite doživjeti off road vožnju, doći s dobrim društvom i dobrim raspoloženjem.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s 'Beiersdorf d.o.o.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju