Ovi filmovi prepuni su romansi, morskih valova, pijeska... Idealni sastojci za vruće i nezaboravno ljeto. Bilo da svoj odmor želite provesti u nekoj od dalekih zemalja ili se samo zagrijati za ljetovanje na Jadranu, Hollywood je, naravno, odavno našao način kako dovesti ljetni odmor izravno u vaš dnevni boravak, a ovo su filmovi zbog kojih ćete istog trena poželjeti biti na nekoj plaži.

Blue Crush – Valovi smrti
Lokacija: Havaji


Anne-Marie, koju glumi Kate Boswort, surferska je zvijezda u nastajanju. Uz obaveznu romantiku i neodoljive tropske plaže Havaja uvjereni smo da ćete odmah razmisliti o karijeri surfera.

Kings of Summer – Kraljevi ljeta
Lokacija: slapovi Chagrin, Ohio


Šume Ohia kao zelena, šumovita pozadina za ovu nostalgičnu životnu priču. Za vrijeme ljetnih praznika školski prijatelji Joe i Patrick grade kuću u šumi i žive kao slobodni ljudi, u nadi da će priroda od njih napraviti prave muškarce.

Vacation – Godišnji odmor snova
Lokacija: Valencia, Kalifornija


Nadajući se kako će zbližiti svoju obitelj i ponovno proživjeti odmor iz djetinjstva, ovog puta sa svojom djecom, Rusty Griswold vodi suprugu i djecu na dugi put u najbolji zabavni park u Americi, Walley World! Suvišno je reći da se stvari neće odvijati kako su planirali...

500 days of Summer – 500 dana ljubavi
Lokacija: Los Angeles, Kalifornija


Tom, mladić, usprkos ciničnom modernom svijetu koji ga okružuje, vjeruje u kozmički predodređenu, sudbonosnu, fatalnu ljubav. Summer, djevojka, ne vjeruje. Nimalo. Ali to neće spriječiti Toma da ju krene osvajati, iznova i iznova, poput modernog Don Quijotea. No, odjednom, Tom više nije zaljubljen samo u krasnu, duhovitu i inteligentnu ženu, već i u ideju koju Summer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svijet.

Adventureland – Ljetna avantura
Lokacija: West Miffin, Pensylvania


Film je radnjom smješten u ljeto 1987. godine i vrti se oko nervoznog mladića koji je upravo završio fakultet i koji shvaća da si ne može priuštiti svoj odmor iz snova u Europi. Umjesto toga, prisiljen je prihvatiti loše plaćen, gubitnički posao u lokalnom zabavnom parku. Međutim, ubrzo otkriva kako je to zapravo najbolji mogući način da se pripremi za život u stvarnom svijetu...

Jaws – Ralje
Lokacija: otok Amity


Ljetna žega na Dan nezavisnosti davne 1916. natjerala je mnoge da se ohlade u Atlantiku, uz obalu New Jerseyja. Među njima je bio i Charles Vansant (Ryland Alexander) koji se odlučio okupati u malo većim dubinama, ostavivši sestru i psa na obali. Nekoliko minuta kasnije njegove nekontrolirane pokrete uočili su ostali kupači te dežurni spasilac koji je istog trena krenuo u pomoć. U sljedećih dvanaest dana bijela morska psina napala je čak petero ljudi i izazvala opću paniku, ne samo među stanovništvom New Jerseya, već i u cijeloj državi. Iako spadaju u drugačiji žanr nego li prethodni filmovi, Ralje su ipak pravi ljetni klasik koji morate iznova gledati.

Dirty Dancing – Prljavi ples
Lokacija: Catskills, New York


Za kraj smo ostavili jedan od najvećih ljetnih hitova, Prljavi ples, film koji generacije znaju napamet. Priča o mirnom ljetovalištu koje u noćnim satima postaje mjesto zabave i plesa odlična je inspiracija za sve razuzdane zabave koje vas ovog ljeta očekuju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju