1. Krakow, Poljska

Grad u kojem možete opipati puls povijesti. Ovdje su zgrade nekad davno činile židovski geto, a danas ćete na tom istom mjestu naći košer restorane, hipsterske barove i potpuno zanimljive grafite. Također, grad je vrlo jeftin, a u blizini se nalazi i posjeta vrijedni rudnik soli Wieliczka.

2. Rotterdam, Nizozemska
Grad koji se vječno nalazi u sjeni Amsterdama, moderno je arhitektonsko čudo. Erazmov most, Kockasta kuća i Novi teatar samo su neke od građevina ispred kojih ćete zastati i diviti im se. Kad ste već tu, svakako posjetite i ogromnu tržnicu 'SuperDutch'.

>> 3 europske destinacije za malo novaca i puno gušta!

3. Freiburg, Njemačka
Sveučilišni grad smješten u jugozapadnoj Njemačkoj jedan je od najzelenijih gradova planete. Mnoštvo barova, restorana i povijesnih zgrada zadovoljiti će i one gladne zabave, ali i one koji cijene umjetnost. Također, blizu je i Schwarzwald, pa se zaletite i pogledajte kako izgleda mjesto gdje Dunav izvire ili možda ljubi nebo.



4. Malmo, Švedska
Multikulturalan, eko nastrojen i bogat dobrom hranom, prve su asocijacije koje vežemo za ovaj švedski grad. Slavni chefovi iz Londona i Kopenhagena došli su ovdje i otvorili restorane u kojima doslovno rade čuda, pa ako ste slučajno u Švedskoj skoknite do ovog grada.

5. Valletta, Malta
Malena površinom, bogata poviješću, upravo bi to bio najtočniji opis Malte. Glavni grad je isto zahvatio turizam, tako da se danas u povijesnim palačama otvaraju tapas barovi i vinski klubovi. Katedrale, palače, muzeji stvari su kojima Malta obiluje, tako da će svi zaljubljenici u povijest s užitkom posjetiti ovaj otok.

6. Bratislava, Slovačka
Možda sam grad i nije toliko sjajan, ali okolica nudi čuda. Skijališta, vinarije, šume sve to čini Bratislavu privlačnom turistima. U samom centru ćete uživati u povoljnoj pivi ili rakiji i dobrom gulašu. U svakom slučaju, kad ste već tamom uzmite turu brodom po Dunavu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju