Kad bi Međimurci ulagali u reklamu kao Istrani, na puno više bi se stolova uz mladu i svježu malvaziju češće pio i njihov rizvanac, silvanac zeleni, skladni chardonnay i ostale divote. U to su se u Dubravkinom putu uvjerili svi oni koji su došli provjeriti što se krije iza projekta Mlado Međimurje što zaokružuje vinske priče mlade kapljice šest međimurskih vinarija.

Nadahnuti francuskim, austrijskim i drugim regijama koje svake jeseni predstavljaju svoja mlada vina, međimurski vinari premijerno su predstavili šest uspješnica. Virtuozi iza etiketa su David Štampar, Tea Dvanajščak, Marko Cmrečnjak, Petar Kocijan, Denis Kunčić i Nenad Preiner, koji gdje god da toče zauvijek razbijaju predrasude o tome da je vina s hrvatskog sjevera najbolje osvježiti mineralnom vodom.

Gemište na stranu, jer živahno-elegantna, mlado-zrela i lepršavo-slojevita vina precizno gađaju u žicu one koji znaju cijeniti što vrijedi. A s obzirom koliko vrijede, cijena dobro zaostaje za kvalitetom.

Mlado Međimurje - 3 Mlado Međimurje - 3 (Foto: PR)

Da se od međimurskih sorti mogu dobiti zanimljiva mlada vina, potvrdili su enolog Miodrag Hruškar i Siniša Lasan, sommelier i ocjenjivač na natjecanju Decanter World Wine Awards koji je ujedno predstavio i svaku od etiketa mladih vinara.

Između zvonkog nazdravljanja čašama moglo se čuti puna usta hvale za školske primjere chardonnayja, mineralnog silvanca, zaigranog cuveea s potpisom muškata te punog i aromatičnog spoja sauvignona i pinota bijelog… vina koja se iznimno lako piju.

Druga generacija poznatih vinarskih obitelji podigla je ljestvicu više, a to potvrđuje i ovaj projekt jer se njime po prvi put u Hrvatskoj na tržište plasiraju mlada, svježa, mirisna vina različitih bijelih sorti pod jednim nazivom – Mlado Međimurje.

Vina Mladog Međimurja mogu se kupiti u Zagrebu (Vestok drink shop, Savska 179) po cijeni od 37,99 kn, te trgovinama Metss u Čakovcu i Varaždinu po 35,55 kuna.

Za svaku preporuku su: 

Štampar (silvanac zeleni)
Preiner (silvanac zeleni)
Cmrečnjak (rizvanac) 
Kocijan (chardonnay)
Dvanajščak – Kozol, cuvee (sauvignon i pinot bijeli)
Kunčić, cuvee (chardonnay, sauvignon, muškat žuti)

Poželjet ćete čašu vina – odmah! Video hrvatskih vinograda koji je pogledalo 115.000 ljudi! Vinogradi - 7 Vinogradi - 6 Vinogradi - 5 +7 Vinogradi - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju