Kaže se da nekoga zaista poznajete tek kada provedete 3 dana s tom osobom… Pa stoga pazite s kim putujete, da vam odmor ne bi postao nezaboravan, ali ne zbog lijepih uspomena…Odabranog suputnika možete 'testirati' na jednodnevnom izletu prije dužeg putovanja, a možete i samo provjeriti spada li u koju od navedenih kategorija. 

1. Škrtac ili rasipnik

Želite unajmiti automobil i istražiti sve čari zemlje u kojoj ste, ali prijatelj, nakon što to već učinite, odbija platiti svoj dio pod izgovorom da je to bilo nepotrebno i da je to ionako bila vaša ideja. Ista stvar se događa s nekime tko rasipa novac, pa kasnije posuđuje od vas.

2. Paničar

Svi smo imali barem jednog kolegu s faksa ili škole, koji se tresao prije svakog ispita i paničario da neće proći. Sada ga zamislite u drugom okruženju. U nepoznatoj zemlji, zagubio se u nekoj ulici, skrenuo van planirane rute, a vi ste s njim… S takvim sigurno ne želite provesti odmor.

3. Kućni tip

Jedina stvar gora od putovanja sa paničarem, je put s nekim tko bi radije vrijeme provodio pred tv-om, a ne u istraživanju grada.

4. (Malo preveliki) Ljubitelj kapljice

Prijatelj koji se napije već ujutro i nije se u stanju vratiti u hotel možda i nije najbolji odabir za suputnika… Posljednja stvar koju želite raditi je trpiti nedolično ponašanje vašeg prijatelja dok ste u inozemstvu. 
.
5. U ozbiljnoj vezi

Samo zato što je neko u ozbiljnoj vezi ne znači da neće biti zabavan na putovanju, ali, budimo realni, većina njih neće. Ne želite provoditi većinu dana slušajući telefonske razgovore golupčića