Imali ste težak dan u uredu ili ste 'lijeno' proveli nedjelju, u oba slučaja zaslužujete miran i kvalitetan san. A ovi poznati kokteli u tome će vam svakako i pomoći.

Manhattan

Ovaj klasik ostao je na menijima diljem svijeta s dobrim razlogom. Lagano ga je napraviti, ukusan je, a niz grlo teče glatko. Stoga, pomiješajte viski, vermouth, bitter, dodajte žličicu Maraskina i guštajte…

Scotch & Soda

Jednostavan, a tako dobar nakon napornog dana, kad je sve što želite popiti piće uz knjigu, ili budimo realniji, neki dobar film. Plus, za ovo vam definitivno ne treba mnogo sastojaka, samo whisky i soda.

Hot Toddy

Koktel koji je poznat po svojim ljekovitim sastojcima, izvrsno odgovara prije odlaska na spavanje. Kad su dani kratki, a večeri hladne (kao sad), zgrabite deku, pripremite koktel i uživajte. Ljepota Toddyja je i što se može napraviti s raznim viskijima, iako se najčešće preporučuje irski. Uz viski trebat će vam još par klinčića, malo limuna, smeđeg šećera i topla voda.

New York Sour

Za piće koje ime nosi po gradu koji nikad ne spava, New York Sour je sjajan način za završetak večeri. Koktel ima jako dugačku tradiciju, koja potječe još iz vremena prohibicije, a posebno odgovara stapanje rižinog viskija i vina . Dodajte još limunov sok i bazni sirup za koktele te eventualno bjelanjak i to je to.

French Connection

Baš kao i istoimeni sjajni film s Geneom Hackmanom, i ovaj koktel je dugovječan i popularan. Jednostavan i učinkovit, recept poziva da stavite jednake količine konjaka (nemojte baš sad trošiti XO zalihe) i amaretta. Servirajte u nekoj rustikalnoj čaši i prepustite se ljepoti pića i života…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju