Italija je zemlja bogate kulture i povijesti, prekrasnih krajolika, izvrsne gastronomije i brojnih drugih čuda. Iako mnogi vjeruju da ju je najbolje posjetiti u ljetno vrijeme, ona ima svoje adute u svim sezonama. U jesen, a pogotovo u studenom, isplati se doći na Čizmu prvenstveno zbog ovih razloga:

1. Jeftinije cijene zrakoplovnih karata i smještaja

Mjesec studeni idealno je doba za posjet Italiji ako želite uštedjeti na cijenama zrakoplovnih karata. Prema Google Flightsu, posebno se isplate povratne karte za Rim, Milano, Veneciju i Bolonju iz zapadnoeuropskih sjedišta.

Uz to, i hotelski se smještaj može bukirati po znatno nižim cijenama, a ne treba zaboraviti ni da su u studenom manji redovi u muzejima, galerijama i drugim kulturnim institucijama.

2. Sezona gljiva

Talijanska kuhinja uvijek je odličan razlog za posjet ovoj europskoj zemlji. U studenom tradicionalna talijanska jela poput rižota i tjestenina oplemenjeni su gljivama, a posebno tartufima koji su upravo u sezoni. U regiji Pijemont održavaju se posebni sajmovi posvećeni kralju svih gljiva, a posjetitelji mogu i kupiti ovu aromatičnu namirnicu za vlastite kulinarske igre. Bonus: liste čekanja u slavnim restoranima manje su nego u ostatku godine.

3. Uzbudljiva kulturna događanja
Studeni je mjesec u kojem se održavaju neke od najznačajnijih manifestacija u Italiji. Rim je tada domaćin poznatog filmskog i jazz-festivala, da nabrojimo samo neke. Na kraju ne treba zaboraviti i na prekrasne krajolike, koji su pod utjecajem jeseni okupani u crvenim, žutim i smeđim tonovima lišća koji stvaraju prekrasnu kulisu za snimanje fotografija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju